Žestok nastup šefa HDZ-a

KARAMARKO IZRAVNO I OŠTRO: ‘Ova Vlada će sigurno preživjeti, ali Božo Petrov više neće biti dio nje’

HDZ će bez Bože Petrova kao kamenčića u cipeli pokrenuti reforme koje trebaju zemlji, rekao je Tomislav Karamarko u svom intervjuu za Jutarnji list.

“Stranka ide dalje. Nitko nas neće ponižavati ni ucjenjivati”, poručio je sa subotnjeg Općeg sabora prvi čovjek HDZ-a, kojeg čekaju tri burna tjedna.

KARAMARKO NAKON SABORA STRANKE: ‘Nitko neće HDZ ponižavati ni ucjenjivati!’

Do 18. lipnja na saborskom bi se dnevnom redu trebala naći točka o izglasavanju nepovjerenja prvom potpredsjedniku Vlade. To je zatražio SDP. ali mu se pridružio i HDZ-ov partner na vlasti, Most. Karamarko je u međuvremenu ‘osvježio’ vodstvo stranke na Općem saboru.

KARAMARKO NAPAO MOST: ‘Nećemo dopustiti da oni i SDP sruše ovu reformsku Vladu i na vlast vrate Zorana Milanovića!’

I dalje reforme, ali bez Bože Petrova

Dan nakon sabora, Karamarko kaže kako ne razmišlja o izlasku HDZ-a iz Vlade u slučaju njegovog opoziva, jer da se tako nešto neće niti dogoditi.

“Budimo realni, ovo nije pokušaj izglasavanja nepovjerenja meni, nego cijelom HDZ-u, a onda i Vladi. Mi to Boži Petrovu i dijelu njegovih poslušnika iz Mosta nećemo dopustiti. Budite uvjereni da ovaj perfidni i nekorektni pokušaj rušenja većine, i to od onih kojima su usta puna reformi, neće uspjeti”, odlučan je predsjednik HDZ-a.

‘NISU SE NI POGLEDALI’: Karamarko i Petrov morali sjediti jedan do drugoga dan nakon velike svađe

Dodaje kako novi izbori nisu ni u čijem interesu jer si Hrvatska ne može priuštiti da se zaustave sve pokrenute reforme. Karamarko kaže kako neće izdati 92.500 članova stranke koji su glasali za njega, već da će “preuzeti odgovornost i osigurati da Vlada, u kojoj će HDZ bez Bože Petrova kao kamenčića u cipeli, u punom smislu riječi pokrenuti prave reforme koje trebaju Hrvatskoj”.

Povratak na Net.hr