Play ponuda

Karamarko: Huligani će uskoro u zatvore

shimmer fallback

Ministar Karamarko najavio je da će narednog tjedna Ministarstvo izaći s novim prijedlozima za postrožavanje zakona o sprječavanju navijačkih nereda.

16.5.2010.
16:20
Play ponuda

Ministar unutrašnjih poslova Tomislav Karamarko kazao je u nedjelju, prilikom posjete obitelji ubijenog policajca Marija Kusanića, da su napadi na policiju vrlo česti i da policajci nisu dovoljno zaštićeni postojećim zakonima, ali da će se to promjeniti.

"Želimo da sankcioniranje napada na pokicajce uđe u kaznenu domenu, a ne da se, kao do sada napadi kvalificira kao prekršaj", rekao je Karamarko.

Za postrožavanje Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima Karamarko je kazao da će narednog tjedna Ministarstvo izaći s novim prijedlozima, a glavna novost bit će da će za izgrede biti predviđene zatvorske kazne.

Karamarko je komentirao i presudu ubojici policajca Kazimira Dužnovića, koji je osuđen na 40 godina zatvora. "Zadovoljni smo presudom jer je maksimalnom kaznom pravda zadovoljena, ali naravno da život mladog policajca ništa ne može vrtatiti", rekao je ministar Karamarko.

Država otvara štednu knjižicu za sina Koradeove žrtve

Inače, u nedjelju su premijerka Jadranka Kosor te ministri Karamarko i Vukelić, u povodu Mađunarodnog dana obitelji 15. svibnja, posjetili obitelj policajca Marija Kusanića, koji je poginuo prije dvije godine na zadatku.

Premijerka je u izjavi za medije rekla kako treba podsjetiti javnost na činjenicu da mali Maro nema oca, jer je stradao radeći svoj iznimno težak i važan posao. Vladina Zaklada koju vodi Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti "Hrvatska za djecu" otvorit će štednu knjižicu za njegovo školovanje, a iznos će odrediti Upravni odbor Zaklade, kazala je Kosor.

Blanka Kusanić je rekla da Maro lijepo i zdravo raste, da je materijalno zbrinut jer ima mirovinu po ocu, te da su oboje hrabri jer nisu zaboravljeni i imaju pomoć, kada god im zatreba, policijske jedinice Kobre, u kojoj je pokojni Mario radio.

Policajac Marijo Kusanić ubijen je 3. travnja 2008. kod Velike Veterničke u akciji hvatanja umirovljenog generala Ivana Koradea, koji je iz vikendice u zaseoku Kosi zapucao na policajce i ubio 32-godišnjeg Marija Kusanića, nakon čega je počinio samoubojstvo. Za Koradeom se tragalo zbog četverostrukog ubojstva.

Prethodni članci:

arti-201005160102006 arti-201005040548006 arti-201005050718006 arti-201005030420006

Play ponuda
Play ponuda