Ime Zračne luke

KARAMARKO: ‘Drago nam je da SDP prihvaća Tuđmana, ali mora se odreći drugog Zagorca’

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izrazio je u ponedjeljak zadovoljstvo što je SDP prihvatio HDZ-ovu inicijativu da se Međunarodna zračna luka Zagreb nazove po Franji Tuđmanu, istaknuvši kako je prvi hrvatski predsjednik “baština cijelog hrvatskog naroda”. No, ocjenjuje da se ovdje radi o predizbornom potezu SDP-a.

“Drago mi je da su došli na naše. To je pozicioniranje dr. Tuđmana kao prve figure hrvatske politike u 20. stoljeću. Dr. Tuđman nije samo baština HDZ-a, već je baština hrvatske države i naroda” rekao je Tomislav Karamarko odgovarajući na pitanje kako komentira najavu ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića da će nova zagrebačka zračna luka nositi ime po prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

Tuđman u predizborne svrhe

“Oni su ga do sada proglašavali čak i zločincem”, ocijenio je Karamarko novinarima prije predstavljanja prijedloga gospodarkog programa užem vrhu stranke.

SDP je imao i otklon od dr. Tuđmana i hrvatskih branitelja, rekao je Karamarko i ocijenio da su se na taj potez odlučili u predizborne svrhe.

Učinjeno pola posla

“Dobro je i to. Drago mi je da Hajdaš Dončić kaže da je Tuđman njegov Zagorac. Ovo je 50 posto posla učinjeno. Dr. Tuđman kao centralna figura, čovjek koji je donio slobodu i demokraciju Hrvatskoj i neovisnost. Morat će se odreći jednog Zagorca da budu kompletni i uvjerljivi”, istaknuo je Karamarko.

Povratak na Net.hr