Dosad im je super išlo

KARAMARKO: Deficit nam je ogroman, moramo to hitno smanjiti

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko poručio je u ponedjeljak da se mora smanjiti ogroman proračunski deficit istaknuvši kako je bitno da se kreće u taj proces.

“Vjerovnicima je apsolutno u interesu da smanjimo deficit koji je ogroman. Moramo smanjiti proračunski deficit koji je ogroman ove godine, a bitno je i da se kreće u taj proces”, rekao je Tomislav Karamarko u središnjici HDZ-a upitan kako nakon sastanka mandatara Tihomira Oreškovića s bankarima i financijašima u austrijskom Kitzbuehelu gleda na poruke vjerovnika o potrebi smanjenja javnog duga, uz zaštitu aktualne monetarne politike.

Istaknuo je važnost Oreškovićevih razgovora u Kitzbuehelu, upitavši tko je kada dosadašnjeg premijera Zorana Milanovića zvao na takve razgovore. Milanovića nisu ozbiljno doživljavali, a ovo je ozbiljan znak i poruka Hrvatskoj, ustvrdio je.


Karamarko nije želio komentirati upit jesu li poruke vjerovnika “hladan tuš” za Most, otkud su dolazili zahtjevi za promjenom monetarne politike, kazavši kako je o tome prerano razgovarati bez mandatara Oreškovića i predstavnika Mosta.

Naglasio je da i mandatar Orešković u razgovorima s kanddiatima za ministre inzistira upravo na uštedama i smanjenju rashodovne strane proračuna.

ŠTO NAS ČEKA, OTKRIVA KARAMARKO: “Bit će ministara za koje niste čuli, ali su stručnjaci”

Povratak na Net.hr