Karamarko bi 'iselio' Milanovića, našao mu je i novu lokaciju

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko današnju je odluku Vlade da se Uredu predsjednika Republike na upravljanje dodijeli rezidencija u Visokoj ulici ocijenio brzopletom, prije inauguracije, te je predložio da taj ured bude u Banskim dvorima, a da se premijer iseli i preseli u zgradu na Prisavlju, tzv. Kockicu.

Na novinarsko pitanje u Valpovu, gdje je bio na obljetnici HDZ-a, zbog čega mu je neobično da je Vlada dala suglasnost za preseljenje Ureda predsjednika u rezidenciju u Visokoj ulici, Karamarko je odgovorio da “počinju nekakve igre gospode iz Vlade”, a novoizabrana predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je govorila da želi jeftiniji smještaj za Ured predsjednika.

Brzopleta odluka

“Umjesto da budu kooperativni, da doista ozbiljno pristupe tom problemu i nađu adekvatni prostor i rok za preseljenje, oni to daju ovako brzopleto, a da još nije održana inauguracija, a onda još daju izjavu da je za obnovu toga prostora potrebno barem godinu dana”, istaknuo je Karamarko.

Karamarko predložio Milanoviću selidbu

Upitao je znači li to da predsjednik Republike “mora uredovati u hotelu dok se to ne obnovi” te predložio da se premijer Milanović iseli iz Banskih dvora u zgradu Kockice (nekad sjedište CK SKH), a da Kolinda Grabar-Kitarović dođe u Banske dvore, u kojima je bio i predsjednik Tuđman do njihova raketiranja 1991. godine.

Na upit nije li se, zbog nedostatka novca, moglo uštedjeti na uređivanju novih prostorija Ureda predsjednika i taj ured zadržati na Pantovčaku dok se gospodarska situacija ne poboljša, Karamarko je odgovorio kako je Pantovčak “očito skup” te kako bi bilo vrijeme da se cijeli taj mehanizam preseli u neki jeftiniji prostor. Ponovio je kako je ponudio rješenje.

Povratak na Net.hr