KAOS ZBOG NEVREMENA U ŠIBENIKU: / Poginuo muškarac, vjetar čupao krovove i stabla, pet osoba spašavali na moru

Zbog uklanjanja srušenih stabala hitne su službe noćas morale intervenirati više od 20 puta, a pet je osoba zatražilo spašavanje na moru.

17.7.2018.
9:59
PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sinoć je kasno veliko nevrijeme zahvatilo područje Šibenika. U nevremenu je oštećeno dvadesetak automobila, a pet je osoba zatražilo spašavanje na moru. Štete se još zbrajaju, javlja ŠibenikIn.

Galerija

Zbog uklanjanja srušenih stabala hitne su službe noćas morale intervenirati više od 20 puta. Zbog velikog je nevremena s jednog dućana nevera iščupala krov. Dio tog krova je završio na cesti, a uništena su i dva kioska ispred jednog kafića na rivi. I Centar 112 je zabilježio pet intervencija. Naime, zbog oštećenja i nasukavanja plovila, dobili su pet poziva za spašavanje na moru. Jedan je muškarac i tragično završio nakon što je pao s ribarskog broda kod Krapnja, a u drugim pozivima za spašavanje na moru sve je prošlo bez ozbiljnih posljedica.

'Prema našoj evidenciji jutros do 6 sati na području Šibenika i Brodarice oštećeno je ukupno 16 automobila te još po jedno u Vodicama i Kistanjama. Nakon 6 sati imali smo dojavu da su još dva vozila oštećena u Tisnom i dva u Srimi', poručili su iz Centra 112 za ŠibenikIn.

Ribar (49) koji je u ponedjeljak oko 23,20 sati pao s ribarskog broda kod otoka Krapnja pronađen je mrtav u moru kod Žaborića jutros oko 3 sata, potvrdili su u šibenskoj Lučkoj kapetaniji. Nesreća u Šibenskom akvatoriju dogodila se uslijed jakog i iznenadnog nevremena na moru tijekom ribarenja, a poginuli muškarac bio je član posade ribarskog broda 'Vicenza' koji plovi pod hrvatskom zastavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ribarica, koju je tijekom plovidbe Zlarinskim arhipelagom zahvatio jaki udar bure, nagnula se i mreže su dijelom pale u more pa su dva ribara na palubi prešla u pomoćnu brodicu u namjeri da pokupe mreže kad je jedan ribar pao u more i nije se, prema navodu drugog člana posade, uspio prebaciti na brodicu i nestao je iz vidokruga zbog čega je pokrenuta potraga, stoji u izvješću Nacionalnog centra za traganje i spašavanje na moru Rijeka koje prenosi Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

"Za osobom su tragale četiri kočarice, policijski brod i brod lučke kapetanije. Osoba je pronađena mrtva oko 3 sata u moru kod Žaborića", rekao je kapetan Lučke kapetanije Šibenik Robert Baljkas.

Dojavu da je osoba pala s ribarskog broda u Centru 112 Šibensko-kninske županije zaprimili su u 23,21 sata nakon čega je odmah organizirana potraga koja je, na žalost, imala tragičan završetak. Iz šibenske policije u utorak ujutro su izvijestili da je od Nacionalnog centra za traganje i spašavanje na moru Rijeka u Postaji pomorske policije Šibenik sinoć u 23,30 sati zaprimljena dojava da je kod otoka Krapnja s ribarice murterskih registracijskih oznaka u more upao član posade, a u traganje su uz Lučku kapetaniju Šibenik uključilo i plovilo policije i građani.

"Oko 3,05 sati kod mjesta Žaborić u moru je po dojavi građana pronađeno mrtvo tijelo za koje je naknadno utvrđeno da se radi o stradalom 49-godišnjaku s ribarice. Po nalogu Županijskog državnog odvjetnika tijelo je izvučeno iz mora na policijsko plovilo i dovezeno do Brodarice gdje tijekom jutra također po nalogu Županijskog državnog odvjetništva slijedi očevid i daljnje postupanje", izvijestili su iz policije.

Uz spasilačka plovila Lučke kapetanije Šibenik i šibenske Pomorske policije u potrazi su sudjelovale posade nekoliko mjesnih brodica te Hrvatski ribarski brodovi 'Hlap', 'Moja Roža', 'Kraljica mira' i 'Albatros mali' kao i djelatnici tvrtke 'EmergenSea'.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali