STROŽI REŽIM

KAOS NA GRANIČNIM PRIJELAZIMA: Na Macelju se na ulazak čeka čak pet sati

Na većini graničnih prijelaza i poslijepodne se, zbog sustavne granične kontrole koja je započela danas, čeka do pola sata, ali na nekim prijelazima se čeka mnogo dulje, primjerice na Macelju se na ulazak čeka oko pet sati, a na Pasjaku tri, dok se na izlazak iz Hrvatske čeka kraće, navodi se u izvješću Hrvatskog autokluba od 14.30 sati.

Dugo se čeka na Macelju – ulazak oko pet sati, izlazak jedan sat; na prijelazu Lupinjak – izlazak kolona od kilometra, čekanje jedan sat; na prijelazu Razvor kolona na izlasku je 500 metara, čekanje 30 minuta; na Pasjaku se na ulazak čeka tri sata, izlazak oko sat i pol; na prijelazu Rupa na ulazak se čeka sat i pol, na izlazak sat vremena; na Kaštelu se na ulazak čeka 45 minuta, na Plovaniji 30 minuta, a na Bregani se na ulazak u Hrvatsku čeka dva sata, a na izlazak do 30 minuta.

SCHENGEN JE SUSPENDIRAN: Kreću rigorozne kontrole i gužve na granicama. Imate li biometrijsku putovnicu?

PRVE POSLJEDICE SUSPENZIJE SCHENGENA: Velike kolone na svim graničnim prijelazima u Hrvatskoj

Od danas, 7. travnja, u primjeni su sustavne granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze na svim granicama Europske unije, uključujući i nad građanima Europske unije. Više informacija može se naći na internetskoj adresi http://www.hak.hr/vijest/672/pojacane-granicne-kontrole-04-2017.

Povratak na Net.hr