ŠUM U KOMUNIKACIJI

KANDIDAT ZA MINISTRA UPRAVE PRIZNAJE: ‘Nismo vjerovali da će Petrov biti predsjednika Sabora’

Gostujući u emisiji Pressing na N1 televiziji, saborski zastupnik Mosta Ivan Kovačić, za kojeg je Nikola Grmoja kazao da će biti i ministar uprave, kazao je da još ništa nije gotovo, pa ni što se tiče njegove kandidature za ministra.

Rekao je da će nastaviti obavljati funkciju zamjenika gradonačelnika Omiša.

‘I ja sam govorio da neću ići u izvršnu vlast, ostao sam prošli put i saborski zastupnik, ali evo – tako je ispalo. Složilo se tako i jaka politička figura morala je preuzeti potpredsjedništvo Vlade nakon što Božo ode za predsjednika Sabora’, rekao je Kovačić za N1.

PREDUHITRIO MANDATARA PLENKOVIĆA: Petrov ipak već danas otkrio imena ministara iz redova Mosta!

Najbitniji je tim

Kovačić koji je po struci stomatolog, kaže da mu je bitno da je okružen kvalitetnim političkim timom suradnika i savjetnika da bi bio dobar ministar.

‘Istina je da je Most jedno vrijeme zagovarao stručnjake za ministre, no pokazalo se da je i samoj struci potrebno neko vrijeme da se pripremi za političke funkcije’, rekao je Kovačić te dodao da ni on nije pretjerano zagovarao stručnjaka za premijera.

‘Mnoge priče su nametnute u javnosti i stalno se moramo pravdati. Imamo jedinstven stav – može biti stručnjak, ali mora biti politička funkcija’, dodao je Kovačić.

Šum u komunikaciji

Komentirao je i propale sjednice Odbora u Hravtskom saboru zbog kašnjenja zastupnika.

‘Ja sam dakle sinoć dobio poruku da je Odbor u 8.30 sati. Ovi ljudi nisu niti znali da je Odbor. Oni, dakle, nisu članovi Odbora, ja jesam i srećom došao sam odnosno bio upoznat s tim’, kazao je Kovačić te dodao kako za taj propust ne krivi nikoga, no da je ‘saborska služba trebala ranije informirati ljude’.

‘Ako treba isprika u ime Mosta što se nismo raspitali bolje, ja se ispričavam, ali sve će biti napravljeno’, rekao je.

NISU IMALI NJIHOVE E-MAIL ADRESE: Na koji način pozvati Mostovce na sjednicu odbora?

Sedam zahtjeva Mosta

Komentirajući ispunjavanje sedam zahtjeva Mosta, Kovačić je kazao kako ‘nikada nisu komunicirali da će svih sedam uvjeta staviti u hitnu proceduru’.

‘Mi baratamo dnevnim redom sjednica, i bitno nam je da su ušle u proceduru. Svaka će se točka napraviti, niti jedna neće pasti na Ustavnom sudu’, naglasio je.

Priznaje da su najavili da će uvjeti biti ispunjeni prije formiranja nove Vlade, ali da nisu znali da će Petrov biti predsjednik Sabora.

‘Nismo znali da ćemo ispregovarati mjesto predsjednika Sabora. Sad nam je bitno da svi zakoni krenu u proceduru’, rekao je Kovačić u intervjuu u emisiji Pressing.

 

Povratak na Net.hr