VAŽNO PITANJE

KAMPANJA SE NASTAVLJA: Kome će se okrenuti Bandićevi glasači? Ljubo Jurčić uvjeren da zna tko će odnijeti glasove

Postoji i ono važno pitanje, a to je kome će se preliti glasovi onih birača koji bi i dalje podržali Milana Bandića

Bivši gradonačelnik Zagreba Milan Bandić danas je pokopan na Mirogoju, a kampanja se nastavlja.

“Sada naglasak više nije na kontrastu Bandiću, nego je pitanje tko će biti bolji gradonačelnik. Još prije, ovo je kao intervju tko će biti bolji stečajni upravitelj Zagreba”, govori stručnjak za politički marketing, Krešimir Macan.

“U strankama se sada postavlja pitanje jesu li istaknuli pravoga kandidata koji se može nositi s pitanjima koja se otvaraju u novim okolnostima”, kaže dr. Ivan Rimac s Pravnog fakulteta u Zagrebu za Jutarnji list.

Obnova Zagreba kao glavna tema kampanje

Ljubo Jurčić, ministar u Vladi Ivice Račana i bivši saborski zastupnik, predviđa da će sada glavne teme predizborne kampanje biti obnova Zagreba i ideje u daljnjem razvoju grada u kojima su svi kandidati vrlo deficitarni.

Naravno, postoji i ono važno pitanje, a to je kome će se preliti glasovi onih birača koji bi i dalje podržali Milana Bandića. Po Macanu, tu velike šanse ima Miroslav Škoro, koji je danas najavio kandidaturu.

MIROSLAV ŠKORO BIT ĆE KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA ZAGREBA! ‘Trudit ćemo se sve napraviti za grad koji je ranjen’

Ljubo Jurčić kaže da bi te glasove odnijela Jelena Pavić Vukičević ako bi se kandidirala. Ako ostane na stavu da prekida s politikom, onda bi se ti glasovi disperzirali između SDP-a gdje su Bandićevi korijeni, HDZ-a i Domovinskog pokreta.

Povratak na Net.hr