NEDODIRLJIVI MILAN

KAMO JE OTIŠAO NOVAC? Skoro trećinu života vodi Zagreb, a za to vrijeme potrošio je 150 milijardi kuna

U svibnju iduće godine u Hrvatskoj će biti održani lokalni izbori na kojima će Milan Bandić u Zagrebu ‘loviti0’ svoj šesti gradonačelnički mandat.

Otkako je 31.svibnja 2000. na sjednici Skupštine Grada Zagreba izabran za gradonačelnika prošlo je šesnaest i pol godina tijekom kojih je, kako piše RTL-ov portal Vijesti.hr, Bandić imao na raspolaganju više od 150 milijardi kuna.

‘ČOBAN VLADA GRADOM!’: Bandić naredio uklanjanje cvijeća sa Cvjetnog trga, građani su apsolutno bijesni

“Nisam potrošio nego kvalitetno investirao”

Kada onaj tko je na čelu Zagreba na kraju godine podvuče crtu, u prosjeku raspolaže sa 7 milijardi kuna. U proračunu Zagrebačkog holdinga taj se iznos penje na, u prosjeku, 12 milijardi kuna. Primjerice, svaka zaposlena osoba u Zagrebu, kroz prirez i poreze mjeečno, u prosjeku, u gradski proračun uplati 1.000 kuna.

“Bitno je da je svaka kuna transparentno potrošena, određujući prioritete i slušajući riječi građana Zagreba”, kaže Bandić.

Građani se, barem prema RTL-ovoj anketi, teško prisjećaju u što je Bandić uložio toliki novac. Uglavnom spominju fontane i kažu kako je “premalo napravio za tih 16 godina”.

Bandić pak odgovara: “Nisam ja novce potrošio, ja sam kvalitetno investirao, to se tako kaže malo ljepše.”

BANDIĆ SLAVI ROĐENDAN: Pogledajte kakve torte dobiva, najviše se potrudio šef Lisinskog koji mu je napisao i pjesmicu

“Dok drugi još taru krmelje, ja sam uzor’o pola ledine”

Njegova svojedobna zamjenica, a na predstojećim izborima protukandidatkinja Sandra Švaljek objašnjava kaže kako fontane vrijedne 50 milijuna kuna nisu ‘otopile’ proračun.

“Obveznicama koje je izdao Zagrebački Holding umjesto vodoopskrbne mreže izgrađena je Sopnica Jelkovec, osim toga izgrađena je Arena koja svake godine iz proračuna izlije 65 milijuna kuna”, kaže Švaljek.

Ona napominje kako se već godinama u gradski proračun uvrštavaju projekti poput žičare na Sljemenu, koji nikada nisu realizirani.

“Prije tri godine je za milijardu kuna grad kupio te prostore od Holdinga, otplaćuje ih uz kamatnu stopu od 6%, vrlo visoku, svake godine iz proračuna, a s druge strane nema nikakvog razvoja tamo, to je novac koji je jednostavno potrošen uludo”, dodaje Švaljek.

Bandić kritičarima odgovara u svome stilu: “Tajna mog uspjeha je što ja malo ranije krenem i malo se ranije dignem. Dok drugi još taru krmelje, ja sam uzor’o pola ledine.”

BANDIĆ UHLJEBIO SINOVE I KĆERI MOĆNIKA: ‘Savjetnici, pomoćnici, menadžeri…, svi s plaćama iznad 10.000 kuna’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr