KALINIĆ TRAŽI DA SE VRATI OBVEZNI VOJNI ROK: / 'Ključni su nam klinci od 18 do 30 godina. Isto za žene i muškarce!'

Pavle Kalinić: 'I dalje ćemo pokušavati proširiti Civilnu zaštitu i inzistirat ćemo i dalje na uvođenju obveznog vojnog roka jer je ovo pokazalo da su nam ključni klinci od 18 do 30 godina'

17.4.2020.
10:44
Matija Habljak/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Tražimo da se uvede obvezni vojni rok i ne vidim kome je bilo u interesu da se to ukine", izjavio je danas Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, javlja N1. Kalinić je to rekao nakon što je obišao s ministrom Predragom Štromarom statičare koji još uvijek rade na procjenama štete u Gradu Zagrebu nakon potresa.

Kalinić je istaknuo da će Grad Zagreb i Zagrebački holding sufinancirati prelazak na kondenzacijske dimnjake kako bi građani bili što manje oštećeni. Za sporost obnove prozvao je ministarstva i nedovršen Zakon o civilnoj zaštiti, a kao dodatan problem istaknuo je godine zaposlenika Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

"I dalje ćemo pokušavati proširiti Civilnu zaštitu i inzistirat ćemo i dalje na uvođenju obveznog vojnog roka jer je ovo pokazalo da su nam ključni klinci od 18 do 30 godina. Vojni rok na četiri mjeseca, po švicarskom modelu, isto za žene i muškarce, jer mi smo nacija s malo ljudi i to je jedino rješenje da u kriznim situacijama možemo reagirati adekvatno. Zahvaljujem Civilnoj zaštiti koja je 48 sati bila na terenu, to su bili stariji ljudi", rekao je Kalinić i dodao: "Tražimo da se uvede obvezni vojni rok i ne vidim kome je bilo u interesu da se to ukine."

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali