Nakon što je platforma Možemo! najavila da će nakon izbora u Zagrebu tražiti od svih gradskih pročelnika da stave mandate na raspolaganje, pročelnik ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavle Kalinić rekao je da predstoji još drugi krug, iako kaže da Možemo! ima i legalitet i legitimitet s obzirom na broj glasova i postotkom koji su dobili u prvom krugu lokalnih izbora.

"Naravno, predstoji još drugi krug. Problem kod mnogih je što misle da povijest počinje i završava s njima. Moram ih razočarati, povijest niti je počela niti će početi s njima, a neće ni završiti s njima. Međutim, kako god se situacija razvijala, mislim da će se neki morati sjetiti da postoji nekakav zakon i da će se morati pridržavati tog zakona. Osobno sam se i dosad pridržavao zakona, a pridržavat ću se i ubuduće", rekao je Kalinić.

'Lomljenje preko koljena'

Budući da je Kalinić na javnom natječaju izabran za pročelnika, prema zakonu nije dužan stavljati svoj mandat na raspolaganje. Kaže i da se konzultirao s nekima s Pravnog fakulteta. "Prema tome, može se to lomiti preko koljena, radili su preko koljena i u Ministarstvu obrane pa sad imaju hrpu sudskih procesa koje gube i moraju davati ogromne odštete koje su izgubili putem sudskih procesa.

Nadam se da će se mnogi, koji su sada opijeni ovim odličnim rezultatom koji su postigli, ipak vratiti u realnost, a ako ne, postoje pravni procesi i to će biti riješeno, što se mene tiče, u skladu sa zakonom. Volio bih, kad već netko o tome priča, da se sjeti što su oni radili prije i što su radili i kako su došli tamo gdje su bili, ne samo oni, nego i članovi njihovih obitelji", rekao je Kalinić, čiji mandat traje još nešto manje od tri godine.

Istaknuo je da je Hrvatska jako mala zemlja koja je "kapilarno korumpirana" te da se vrlo teško može naći onih koji se nisu baš ničega dotaknuli. Upitan hoće li mu biti teško funkcionirati s Tomaševićem, ako ostane na svom mjestu, iako je suprotno orijentiran od njega, Kalinić je rekao da oni nisu suprotno. "Ja sam ljevičar, za razliku od njega", dodao je.