Oblaci i povremena kiša najavljeni su za početak novog tjedna, dok će na Jadranu puhati većinom umjereno, ponegdje jako jugo, a mjestimična bura zapuhat će u sjevernom dijelu.

Na kopnu će temperatura zraka biti izrazito niža nego što je bila za vikend, prognozira za HRT meteorolog Krunoslav Mikec iz DHMZ-a.

Potkraj tjedna će u nekim dijelovima Dalmacije biti posebno toplo te će temperatura zraka prelaziti toplih 25 °C, dok će na istoku Hrvatske biti "vrelih" 30 °C, piše Dalmacija Danas.

Promjena vremena početkom tjedna

Ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti umjereno i pretežno oblačan. Ponegdje treba računati na kišu, uglavnom u drugom dijelu dana. Temperatura ujutro od 5 do 7 °C, a danju između 13 i 16 °C. Puhat će povremeno umjeren istočnjak i sjeveroistočnjak.

Istočnog i sjeveroistočnog vjetra bit će i u središnjoj Hrvatskoj, većinom oblačnoj, ponegdje uz sunčana razdoblja uglavnom prijepodne. Kao na istoku, popodne te osobito navečer mjestimična kiša. Bit će osjetno svježije nego u nedjelju, s najvišom temperaturom od 10 do 14 °C.

Podjednaka dnevna temperatura i u Gorskom kotaru. U Lici pak uz južni i jugoistočni vjetar malo toplije, a na sjevernom Jadranu uglavnom između 16 i 19 °C. Bit će dosta oblaka, na moru i u Lici uz sunčana razdoblja. Kiša većinom od sredine dana u dijelu gorske Hrvatske te ponegdje na otocima i na obali podno Velebita, gdje će u noći i ujutro puhati umjerena, mjestimice i jaka bura. Danju pak na moru većinom slabo i umjereno jugo.

Jako jugo u Dalmaciji

Podjednako jakog juga bit će i u Dalmaciji, prema otvorenom moguće i jakog, a potkraj dana ponegdje će okrenuti na buru. Pritom promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, kasnije poslijepodne i navečer s mjestimičnom kišom, uglavnom na sjeveru Dalmacije te na nekim otocima. Najviša temperatura od 18 do 21 °C.

I na krajnjem jugu Lijepe naše oko 20 °C, uz promjenjivu naoblaku, prema kraju dana mjestimice i kišu. Puhat će jugo, slabo i umjereno, na otvorenom ponegdje moguće i jako, uz malo i umjereno valovito more.

Utorak će biti kišovitiji i svježiji

I u utorak na kopnu oblačno s povremenom kišom te i dalje razmjerno svježe. Od srijede više sunca, uz jugozapadni vjetar postupno toplije, ali i dalje nestabilno pa će biti povremene kiše, ponegdje i u obliku pljuskova s grmljavinom.

Na Jadranu će idućih dana i dalje puhati jugo, u utorak na srednjem i južnom dijelu i jako, a na sjevernom će prolazno biti i istočnjaka i bure. Do srijede treba računati na povremenu kišu koje na sjevernom Jadranu može biti i u četvrtak, prognozira meteorolog Krunoslav Mikec za HRT.