Blagdanski vikend promjenjiv – kiša i pljuskovi će do kraja dana uglavnom prestati, temperatura će biti niža, a vjetar posvuda pojačan.

Frontalni sustav donosit će nam vlažan i hladan zrak pa će prijepodne biti većinom oblačno s povremenom kišom ili pljuskovima. Uz jačanje grebena izraženija razlika u tlaku podržavat će jačanje vjetra – na kopnu umjeren, na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji i sjeverozapadni, a na Jadranu jaka, na udare i olujna bura, prognozira za RTL metereologinja Damjana Ćurkov.

Od sredine dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima prestanak oborina i smanjenje naoblake. Puhat će umjeren, na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Temperatura uz hladniji sjeverni vjetar većinom od 11 do 14 stupnjeva.

Na Jadranu bura

U Slavoniji, Baranji i Srijemu poslijepodne manje oblaka i manje kiše. Puhat će uglavnom umjeren, povremeno i jak sjeverozapadnjak, a temperatura oko 12, 13 stupnjeva.

U Dalmaciji i u nastavku dana umjereno do pretežno oblačno s povremenom kišom ili pljuskovima, kojih će prema kraju dana biti sve manje. Puhat će jaka, na udare i olujna bura, jedino južnije i dalje slabo do umjereno jugo. Temperatura nekoliko stupnjeva niža u odnosu na jučer. Na sjevernom Jadranu poslijepodne sunčanije, dok će u gorju i dalje biti povremene kiše. Puhat će umjeren sjeveroistočnjak s jakim udarima, a uz obalu jaka i olujna bura. Temperatura u gorju oko 9, a na Jadranu između 14 i 16 stupnjeva.

Sunce će proviriti u ponedjeljak, a onda...

Na Uskrs u kopnenim predjelima djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom, tek će rijetko pasti još sasvim malo kiše. Puhat će umjeren, na udare i jak sjeverni vjetar, a temperatura još niža. U ponedjeljak sunčanije, uz južinu i toplije.

Od utorka je izgledna nova jača promjena – uz pritjecanje hladnijeg zraka kiša će ponajprije u gorju prelaziti u susnježicu i snijeg, ali moguće i u nizinama. Zbog hladnih noći mjestimice će biti i mraza.

Na Jadranu tijekom Uskrsa pretežno sunčano, uz više oblaka još će malo kiše pasti uglavnom u noći na krajnjem jugu. Puhat će jaka, na udare i olujna bura, zatim u ponedjeljak jugo. Od utorka i na Jadranu hladnije, oblačnije i nestabilnije, uz lokalno obilnu kišu te sve jaču buru.