Kakvo je odrastanje imao novi ministar financija

Otac Borisa Lalovca silno je ponosan na uspijeh svog sina. “Kao roditelj smatram primjernim sto Boris nije nikada okusio alkohola ili zapalio ni jednu cigaretu. Sve je dao za sport i nauku i mislim da rezultat nije mogao izostati”, kaze otac.

“Boris je dusa od covjeka. Otkada ga poznajem, uvijek je bio super. Za sve je imao vremena, skolu, kosarku, prijatelje… Bio je miran, stalozen, dobricina… Ne znam kojim bih ga rijecima opisao, jer stvarno nema mrlje u svome zivotu. Jos da vidimo sto ce od drzave napraviti”, nasmijao se na kraju razgovora za Slobodnu Dalmaciju Srdan Bojanovic, veliki prijatelj Borisa Lalovca, nasljednika Slavka Linica na duznosti ministra financija.

Nakon prvih vijesti o Borisovu izboru, novinari Slobodne zaputili su se u Gradac, mjesto na istocnom rubu Splitsko-dalmatinske zupanije, gdje zive clanovi obitelji i prijatelji buduceg ministra. Jedan od njih je Bojanovic koji ga je, kaze, medu prvima nazvao i od srca mu cestitao.

Bio je u cudu

“Moram reci da je vijest i cestitke tada primao u cudu. Iznenadilo ga. Bio je kod mene kuci za Uskrs, okupilo se drustvo na veceri i salili se: ti si nas ministar! Kad ono, stvarno ga sada mozemo tako zvati!”, s ponosom ce Srdan.

Prisjetio se kako su se sprijateljili kada je k Borisu dolazio gledati utakmice, jer su Lalovci tada nabavili satelitsku antenu. Onda se jednom prilikom Boris mucio sa zadatkom iz fizike, a Srdan, dvije godine stariji, vec je tada zavrsio elektrotehnicku skolu, i pomogao mu. Otada su se neprestano druzili. Srdan se bavio nogometom, a Boris je bio zaljubljen u kosarku.

“Dioptrija i naocale nisu ga omele u njegovoj upornosti u igri izmedu koseva. Nakon nastave u gimnaziji u Plocama, svakodnevno je dolazio na trening. Malo tko to moze. Jos bi nasao snage i vremena za trcanje po uscu. I izrastao je u jako dobrog kosarkasa. Onda se nakon mature okanio sporta i bacio se u nauku. Uvijek je bio jako dobar ucenik. Kao i mladi mu brat Milos, koji je imao sve petice od prvog razreda do diplome Medicinskog fakulteta. Sve su zavrsavali u roku”, pun je hvale Srdan Bojanovic.

Sve ulozili u sinove

Roditelji novog ministra zive u obiteljskom stanu na gradackoj rivi. Otac Obrad nastavnik je u Srednjoj skoli Metkovic gdje predaje ugostiteljske predmete.

“Kao roditelj smatram primjernim sto Boris nije nikada okusio alkohola ili zapalio ni jednu cigaretu. Sve je dao za sport i nauku i mislim da rezultat nije mogao izostati. Mi kao roditelji sve smo ulozili u odgoj sinova, i ostali skromno zivjeti ustanu od 54 kvadrata. U Ministarstvu financija nije dosao politikom nego svojim znanjem pomoci koliko god moze. Njegova ljubav su bankarstvo i ekonomija”, kazao je u telefonskom razgovoru Obrad Lalovac.

Ministrov otac je SDP-ov opcinski vijecnik u Gradcu. Donedavno je bio na celu opcinske stranacke organizacije, a sada je clan Zupanijske organizacije socijaldemokrata. Lalovac senior istice kako mu je silno zao sto unuku, Borisovu 9-godisnjem sinu, nece moci u nedjelju na prvu pricest u Zagreb jer vodi svoje ucenike na Vis.
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/244349/Default.aspx

Povratak na Net.hr