RASTU TEMPERATURE

KAKVO ĆE NAM VRIJEME BITI DO KRAJA VIKENDA? Subota puna oblaka uz malo kiše, a od nedjelje nešto što bi mnoge moglo razveseliti

Od nedjelje slijedi sunčanije te postupno opet sve toplije vrijeme

Proteklih dana promjena vremena donijela je u nekim dijelovima Hrvatske znatno niže temperature, ali i nevrijeme praćeno kišom i grmljavinom. Kako prognozira meteorolog Krunoslav Mikec za HRT, nakon odlaska frontalnog sustava prema istoku kontinenta, sa zapada će preko Alpa sutra ojačati ogranak anticiklone. A u sklopu plitke ciklone iznad Tirenskog mora do naše će obale stići vlažan i nestabilan zrak.

Subota će na istoku Hrvatske biti promjenljivo oblačna sa sunčanim razdobljima. Ponegdje može pasti malo kiše, moguće i uz grmljavinu, uglavnom do sredine dana te opet navečer. Puhat će mjestimice umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak, a najviša će temperatura biti između 24 i 27°C.

Kakvo nas vrijeme danas čeka?

Na sjevernom Jadranu bura, ponegdje na udare jaka pa i olujna, posebice podno Velebita. Na obali i otocima pritom barem djelomice sunčano, a u gorju oblačnije uz mjestimičnu kišu, poglavito u dijelu Like. Poneka kap ili pljusak i u Velebitskom kanalu. Najviša dnevna temperatura bit će između 20 i 23°C u gorju te od 27 do 30°C na moru.

Najviše dnevne vrijednosti oko 30°C očekuju se na srednjem Jadranu, a u unutrašnjosti Dalmacije bit će malo manje toplo. Predviđa se uz to nestabilno s mjestimičnom kišom i grmljavinom te lokalnim neverinima koji mogu biti izraženiji. Puhat će bura, prema otvorenome moru sjeverozapadnjak i sjeverac.

Bura i na krajnjem jugu, na otvorenom moru sjeverozapadni i zapadni vjetar pri čemu će more ondje biti umjereno valovito. Treba računati i na povećanu vjerojatnost za lokalne pljuskove, moguće i izraženije.

Vrijeme u nedjelju

Od nedjelje sunčanije te postupno opet sve toplije. Puhat će sjeveroistočnjak i sjeverac. U utorak prolazno oblačnije uz mogućnost za kišu, ponegdje i grmljavinu, pri čemu će se temperatura zraka malo sniziti.

Na Jadranu bura, u nedjelju te opet u utorak mjestimice jaka s olujnim udarima. Prevladavat će sunčano i vruće, u utorak na sjevernom dijelu uz porast naoblake te malo nižu temperaturu, prognozirao je Krunoslav Mikec.

Povratak na Net.hr