FOTO: Na karnevalu spalili ‘gay dijete iz epruvete’

Udruga BETA – udruga osoba s problemom neplodnosti, na svom je Facebook profilu objavila da su u Selcu ove godine na karnevalu kao dežurnog krivca spalili mesopusta koji prikazuje majku i dijete u naručju s natpisom ‘Gay dijete iz epruvete’.

“I stari i mladi su ga imali prilike vidjeti i smijati mu se. Danas je neplodnost, pa i homoseksualnost, služila kao zabava. A nama nije do smijeha.

Sutra će biti spaljen. Pomisao da bi netko mogao spaljivati dijete, bilo ono iz epruvete ili ne, imalo ono homoseksualne ili heteroseksualne roditelje, bilo ono homo ili hetero, nedvosmisleno otkriva svjetonazor ljudi kojih se, eto, imamo razloga bojati, i zato je jedino ispravno djelovati PROTIV takvog svjetonazora”, napisali su članovi udruge, objavivši i fotografiju neukusnog mesopusta.

Nažalost, primjer iz Selca nije jedini ovogodišnji primjer krivog shvaćanja biti mesopusta. Tako je u Omišu spaljen novinar Slobodne Dalmacije Vinko Vuković, jer je “nakaza kriva šta je svojim pisanjem nanila štetu gradu”. Pri čitanju presude su se organizatori karnevala ‘Omiški gusari’ rugali novom gradonačelniku Ivanu Kovačiću jer će uskoro otvoriti kolektor “koji je 20 godina gradio HDZ”, a Forum žena SDP-a posprdno su nazvali “AFŽ-om” (Antifašistički front žena, partizanska organizacija iz Drugog svjetskog rata). Također, nedavne izbore u Omišu, na kojima je HDZ-ov Ivan Škaričić nakon 18 godina izgubio vlast, nazvali su “seljačkom bunom”.

Na pitanje novinara Slobodne zašto su za krnju izabrali novinara, tajnica udruge koja se predstavila kao ‘gospođa Julija‘ je rekla: “Vuković je kriv jer kritički piše o Omišu”. Na opasku da mu je to posao, gospođa je odgovorila: “Je, al ispada da je Omiš nekakav grad-slučaj”.

Rekli bismo, ovakvim su karnevalom to upravo potvrdili.
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/237884/Default.aspx

Povratak na Net.hr