PROCEDURALNA POGREŠKA

‘KAKVA SLUČAJNOST…’: Nikola Grmoja komentirao preokret u aferi ‘Dnevnice’ i postavio jedno pitanje Sauchi

‘Proceduralna pogreška otkrila se baš u slučaju i u korist osobe koja je imala presudni glas u Saboru pri odlučivanju hoće li se spasiti osobu zbog koje je Andrej Plenković žrtvovao cijelu Vladu’, kaže Nikola Grmoja.

Mostov Nikola Grmoja putem Facebooka je komentirao ukidanje rješenja o proširenju istrage protiv Tomislava Sauche. Kaže kako je proceduralna pogreška u slučaju protiv Tomislav Sauche ‘prava slučajnost’, te da čeka odgovor USKOK-a.

“Kakva slučajnost i neočekivani obrat – tek desetak dana nakon što je zastupnik Saucha iznenadio čitavu javnost svojim glasom protiv opoziva ministra Marića, ukinuto je rješenje o proširenju istrage u aferi Dnevnice. Proceduralna greška otkrila se baš u slučaju i u korist osobe koja je imala presudni glas u Saboru kod odlučivanja hoće li se spasiti osobu zbog koje je Andrej Plenković žrtvovao cijelu Vladu. Gospodin Saucha tada je rekao da zauzvrat nije dobio ništa, što bi odgovorio na isto pitanje da ga se upita sada? A bilo bi zanimljivo čuti i odgovor Uskok-a, hoće li netko odgovarati za to što je za novu točku u aferi Dnevnice staru istragu samo proširio, a ne otvorio novu?”, napisao je Grmoja.


Danas je, naime, USKOK-ovo rješenje o proširenju istrage protiv saborskog zastupnika Tomislava Sauche te njegove bivše tajnice Sandre Zeljko, ukinuto. Odluku je donio sudac istrage zaključivši da je USKOK proširujući istragu protiv saborskog zastupnika i bivše tajnice u Vladi RH prekršio Zakon o kaznenom postupku.

NOVI OBRAT U AFERI DNEVNICE, SUD DONIO ODLUKU: Ništa od širenja istrage protiv Tomislava Sauche, USKOK je prekršio zakon

Povratak na Net.hr