FOTO: ‘Kako život, kauč nacijo?’

Članovi Građanske akcije odlučili su u petak ujutro ‘razbuditi’ građane velikim transparentima koje su postavili diljem grada te kojima upozoravaju da pompa oko Europskog prvenstva prikriva činjenice da je stanje u državi sve lošije.

”Cijela Hrvatska ovih dana drži svjetski rekord, rekord za najveći kauč na svijetu na kojemu sjedi 4 i pol milijuna što Hrvata, što ‘rvata. I inače je lijepa naša poznata po tome, no ovih mjesec dana kruha i igara to će biti itekako vidljivo. Dakle lijepo se živi mogli bi reći, s obzirom da se nitko uz tolike objede na održavanje gay parade i toliku pompu oko EURO2012 – a ni ne obazire više (kao da se većina i obazirala) na sve lošije stanje u državi. Naravno, mnogi će sada reći, a što ja mogu napraviti? Pa maknite svoje fine guze s kauča i napraviti će se puno toga, jer poznato je da od kukanja nema ništa. Ili kukate reda radi, a u stvari vam je dobro?”, pitaju se članovi Građanske akcije koji su u petak ujutro diljem Zagreba postavili velike transparente.

‘Kako život, kauč nacijo?’ i ‘Vlada RH je državni neprijatelj BR. 1’, samo je dio poruka koje su jutros na nadvožnjacima dočekale Zagrepčane na putu prema radnim mjestima.

”Kako god bilo, činjenica je da će EURO proći, problemi će ostati i postati još gori kako je krenulo. Tko se osvrće na rastući broj beskućnika, na rastući broj korisnika pučkih kuhinja i raznih oblika socijalne pomoći, tko se osvrće na rastući broj…. ma znate što, i sami ste predobro svjesni svega, da sada ne nabrajamo sve ono loše u državi. Jer dobrih stvari za nabrajanje NEMA!”, ističu aktivisti u priopćenju.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr