PREMOĆNA POBJEDA HDZ-A

KAKO SU ČLANOVI STOŽERA PROŠLI NA IZBORIMA: Vili Beroš apsolutni pobjednik, dobar i Božinović, a na listi je bila i Grba Bujević

Kako su na izborima prošli Vili Beroš, Davor Božinović i Maja Grba Bujević

Na listi HDZ-a svoje je mjesto dobilo i troje članova Nacionalnog stožera civilne zaštite koji je svakodnevno u domovima hrvatskih građana putem TV ekrana i presica o koronavirusu.

Ubrzo nakon što je heroj i “prijatelj Vili” pokupio simpatije javnosti doznalo se kako su među članovima stožera svi HDZ-ovci – od Krunoslava Capaka do Vilija Beroša i Maje Grbe-Bujević, šefice Hitne. Capak nije bio na listi, dok se Grba Bujević našla u VII. izbornoj jedinici.

Nositelj liste u X. izbornoj jedinici bio je aktualni ministar zdravstva Vili Beroš. U toj je, najjužnijoj jedinici Hrvatske pobjedu premoćno odnio HDZ, osvojivši 40,86 posto glasova birača (78.315 glasova). Pritom je Vili Beroš odnio velik komad glasova birača, što je bilo i očekivano – 45,46 posto (35.607 glasova).

NAJVEĆI POBJEDNICI IZBORA: Beroš je apsolutni hit, ima više glasova i od Plenkija, a neki su Sabor izborili sa zadnjeg mjesta na listi

Grba-Bujević je dobila zadnje mjesto na listi

Aktualni ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nosio je listu u VI. izbornoj jedinici, u kojoj je HDZ osvojio 37,86 posto, odnosno 55.574 glasova birača. Pritom je nositelj liste Davor Božinović osvojio 22,29 posto, odnosno 12.390 glasova birača te izborne jedinice.

Maja Grba-Bujević natjecala se u VII. izbornoj jedinici gdje je HDZ osvojio 35,91 posto, odnosno 68.401 glas. No, ona nije bila nositeljica liste, već je bila na 14. mjestu. Osvojila je 5.38 posto, odnosno 3.618 glasova birača.

Povratak na Net.hr