Kako Hlo nema snage za očitovanje, a ima za dopis?

Pet članova Programskog vijeća HRT-a je u otvorenom pismu Ravnateljstvu HRT-a izrazilo sumnju da Hloverka uređuje informativni program iz bolesničke postelje, a istovremeno ‘nije sposobna’ omogućiti Vijeću da ju smijeni.

Hašim Bahtijari, Marina Škrabalo, Sanja Modrić, Damir Grubiša i Dragan Crnogorac, najprije navode da je Hloverka Novak Srzić uređivala emisiju Otvoreno Sandre Križanec u kojem je gostovao Gordan Malić.

Škrabalo je, osim toga, danas pokazala novinarima dopis za koji tvrdi da ga je 14. prosinca poslala Glavna urednica informativnog programa Hloverka Novak Srzić odvjetniku Darka Petričića, Ozrenu Tatarcu.

U njemu stoji da Hrvatska radiotelevizija neće objaviti demanti na prilog u Dnevniku 25. studenoga zbog kojega je Stipe Alfier skinuo urednički potpis sa središnje informativne emisije. Piše kako se demantij odbija jer je duži od informacije objavljene u Dnevniku.

Kako se Hloverku već tjednima ne može smijeniti zato što je na bolovanju zbog gripe od dana kada je njena smjena zatražena, 30. studenog, Škrabalo je ovaj dopis prezentirala kao dokaz da je ona dovoljno sposobna da se očituje o svojoj smjeni.

Hloverkin zamjenik Dražen Majić, kojega je Petričić i ponajviše napao u svojim istupima, tvrdi da dopis nije potpisala gripozna Hloverka nego on – zamjenik glavne urednice.

Prethodni članci:

arti-200912170277006
arti-200911250678006

Povratak na Net.hr