DEČKI, DRŽITE SE

KAKO ĆE SADA ŽIVJETI, HOĆE LI SKUPLJATI DONACIJE? Kuščević i Culej kažnjeni zbog nedolaska u Sabor. Pogledajte samo te iznose…

Sabor je u siječnju ukupno zasjedao devet dana. Novčano kažnjavanje zastupnika zbog neopravdanih izostanaka provodi se već više od dvije godine, a s tim se krenulo na poticaj Mosta

HDZ-ovi zastupnici Lovro Kuščević i Stevo Culej u siječnju nisu opravdali svoj izostanak sa saborske sjednice, zbog čega će im zastupnički paušali od 1500 kuna biti umanjeni – Kuščeviću koji je neopravdano izostao tri dana za 450 kuna, a Culeju za jedan dan 150 kuna.

Sabor je u siječnju ukupno zasjedao devet dana. Novčano kažnjavanje zastupnika zbog neopravdanih izostanaka provodi se već više od dvije godine, a s tim se krenulo na poticaj Mosta.

Zastupnici neopravdano izostaju iako imaju dosta mogućnosti za pravdanje nedolazaka.

Zastupnik izostanak može opravdati ako je bio bolestan, što mora potvrditi liječnik, ako je imao smrtni slučaj u obitelji, ako se morao odazvati sudu ili biti na društvenim, političkim i inim skupovima na koje je pozvan. Opravdava mu se i izostanak zbog sudjelovanja na sjednicama općinskih i gradskih vijeća te županijskih skupština.

Zastupnici se novčano kažnjavaju samo ako izostanu sa skupne sjednice Sabora koja se u pravilu održava srijedom, četvrtkom i petkom, a ne prate im se izostanci sa sjednica radnih tijela koje se održavaju od utorka do petka.

Povratak na Net.hr