KAKO ĆE IZGLEDATI ZAGREB NAKON BANDIĆA? / 'Budućeg gradonačelnika svi će s njim uspoređivati, a jedan kandidat mogao bi imati problema'

Politički analitičar Pero Maldini smatra da Bandićevi protukandidati na lokalnim izborima moraju pokazati svoj lik i djelo,

1.3.2021.
7:04
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Politički analitičar Pero Maldini osvrnuo se na smrt zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Rekao je kako je teško u nekoliko rečenica sumirati svu njegovu vladavinu, ali se može zaključiti kako je istovremeno bio voljena i osporavana osoba. Maldini je naglasio i da je evidentno kako je Bandić svih ovih godina vodio Zagreb s velikom ljubavlju i energijom, iako je to vodstvo imalo svojih uspona i padova.

"Naravno, bilo je određenih afera koje su kompromitirale mnoge dobre stvari koje je napravio kao gradonačelnik", poručio je Maldini u HRT-ovom Dnevniku i dodao kako će vrijeme reći svoje o Bandićevom upravljanju metropolom.

Naglasio je i kako će se rad budućeg gradonačelnika uspoređivati s Bandićevim u dobrom, ali i u lošem kontekstu. Primijetio je kako su svi Bandićevi protukandidati na lokalnim izborima svoje programe temeljili na kritici Bandića te je naglasio da zbog toga sada moraju pokazati svoj lik i djelo.

Smatra da će Tomislav Tomašević imati problema u prikupljanju podrške na izborima. "Dio te potpore će splasnuti, jer će se dio glasača okrenuti možda drugim kandidatima", smatra Maldini.

Dodao je kako je moguće da će se sada pojaviti i neki neovisni kandidat o kojem dosad nije bilo riječi, no ne daje mu šanse za ulazak u drugi krug. Zaključio je kako je Bandićevo biračko tijelo heterogeno te da nema veze ni s jednom ideologijom, zbog čega se najvjerojatnije neće usmjeriti prema samo jednoj političkoj opciji.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali