KAKAV UDARAC NA ŠEFA Karamarkov zamjenik progovorio o greškama HDZ-a

Zamjenik predsjednika HDZ-a Drago Prgomet naglasio je da ne želi biti u onom HDZ-u koji će radikalnom retorikom, koju vrlo često promovira predsjednik Tomislav Karamarko, učiniti ono što je gotovo nemoguće, da sadašnji premijer Zoran Milanović ostane na vlasti.

Gost emisije Intervju tjedna HRT-a, bio je zamjenik predsjednika HDZ-a Drago Prgomet.

Govoreći o mogućem izlasku iz HDZ-a rekao je da njega neće nitko izbaciti iz HDZ-a.

“Čovjek sam dijaloga, ali nisam disident, kritički gledam i govorim o pojavama koje su loše kako po Hrvatsku tako i po stranku. Ostat ću u onom HDZ-u kojeg vidim kao narodnjačku građansku stranku, temeljenu na načelima demokracije, vladavine prava, poštivanja ljudskih i manjinskih zakona, tržišnog gospodarstva i solidarizma koji se temelji na kršćanskom socijalnom nauku, to je HDZ u kojem ja želim biti.”

Neću biti u HDZ-u koji će radikalnom retorikom učiniti da Milanović ostane na vlasti

Naglasio je i da ne želi biti u onom HDZ-u koji će radikalnom retorikom, koju vrlo često promovira predsjednik Tomislav Karamarko, učiniti ono što je gotovo nemoguće, da sadašnji premijer Zoran Milanović ostane na vlasti.

Nije požalio što je napisao blog

Zamjenik predsjednika HDZ-a rekao je i da je hrvatsko društvo duboko podijeljeno, ali najveći je problem da ne postoji gotovo ni minimum volje da se o tim razlikama argumentirano razgovara i pokuša postići neki konsenzus.

Prgomet je rekao i da ni u jednom trenutku nije požalio što je napisao blog u kojem je pozvao branitelje da napuste Savsku i borbu nastave legitimnim sredstvima kroz institucije.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr