banner

'ZA JANJETINU, VINO, OTIMAČINU!'

KAD NEĆE KOLINDA, IMA TKO HOĆE; Juričan pisao Plenkoviću: ‘Zahtijevam palaču u Visokoj jer idem krasti!’

Dario Juričan zatražio je od premijera Plenkovića da mu ustupi palaču u Visokoj ulici u koju se trebala useliti bivša predsjednica države

Redatelj i samoprozvani gradonačelnik svemira, Dario Juričan, nakon mjeseci “dopisivanja” s višestrukim USKOK-ovim optuženikom i zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, danas je poslao novo pismo.

Ovoga puta, ono je namijenjeno premijeru Andreju Plenkoviću, a u njemu stoji zahtjev za ustupanjem palače u Visokoj, od koje je odustala bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Juričanovo pismo premijeru prenosimo u cijelosti.

“Premijeru Plenković!

Ovako stvari stoje nakon izbora za Predsjednika RH: Zoran Milanović, kao prvonagrađeni, dobio je Vilu Zagorje i redovita sljedovanja oborite ribe. Kolinda Grabar Kitarović, kao drugonagrađena, odlučila je da će ostati čučati doma i otamo podizati ugled Hrvatske, te neće seliti u rezidenciju u Visokoj. Miroslav Škoro, kao trećenagrađeni, dobio je parking na Rebru, a Duce, onaj četvrtoplasirani, hlađenje jaja u Bruxellesu. Na redu sam kao petoplasirani – ja.”

KOLINDA ODUSTALA OD UREDA U VISOKOJ: Bivša predsjednica radit će kao i vi – od kuće

Posebni zahtjevi

“Tražio sam doduše Zagrebački holding, ali mi ga ne žele još uvijek predati, čekaju valjda da ode u stečaj i da ga, prema Lex Agrokor, preuzme država. Sada i ja radim od kuće i važne su mi samo službene komunikacije e-mailom kako bih mogao održavati kontakte i raditi na važnim projektima korumpiranja Hrvatske. U konačnici, kad se situacija smiri, želim prostor u Palači Pongratz, poznatijoj kao Visoka 22 u kojem će biti moj ured jer – ja od krađe za Hrvatsku ne odustajem.

Također želim biti maksimalno spreman za krađu što kreće sanacijom i obnovom grada Zagreba, a koju sada svojataju vaše pajde Predrag Štromar i rezač etiketa Milan Bandić. Dok oni glumataju sukob i kradu nam vrijeme, njihovi jataci već ordiniraju po centru Zagreba i za male novce otkupljuju stanove. Podržavam i njihovu odluku kojom su alpinistima zabranili volontiranje na sanaciji dimnjaka i tako pajdama priskrbili još neku pinkicu.

Molim da se odredi pristojan budžet mog ureda, u ravnini onog koji je bio planiran za Grabar Kitarović, koja će sada iz svoje špajze promovirati Hrvatsku, te da se budžet mog ureda puni iz meni milih parafiskalnih nameta, da me se vodi kao izvanproračunskog korisnika da ne moram pokazivati račune.”

Predano služenje krađi i korupciji

“Napominjem da ako u rezidenciji u Visokoj ima šute, nije problem, načelnik Stožera civilne zaštite Zagreba Milan Bandić će to riješiti do kraja rujna 2020., onako kako uspješno to rješava po cijelom gradu, pa će rezidencija biti brzo dostupna. Očekujem da će moj zahtjev biti ispunjen i da će me se uvesti u Visoku kako bih predano služio krađi i korupciji, a sve kako vaš HDZ kao stožerna hrvatska stranka ne bi bila usamljena u toj raboti.

Naravno, na svečanoj primopredaji moje rezidencije okrenut će se nasred Visoke janjci i donijeti bačva crnog vina! Vrijeme je da napokon unesemo narodne običaje u taj pomalo odnarođeni Gornji grad. Za janjetinu, vino, otimačinu!

Srdačno

Dario Juričan, gradonačelnik svemira”

Povratak na Net.hr