UŽAS NA KAMPUSU

‘KAD JE PUCNJAVA POČELA, ZABARIKADIRALA SE U SOBU’: Priča trenera Šibenčanke koja studira na sveučilištu Ohio

Najmanje devet osoba je ranjeno, među kojima jedna kritično, u pucnjavi koja se danas dogodila na sveučilištu Ohio State u Columbusu, dok je osumnjičeni napadač ubijen, potvrdili su policijski izvori, a prenijeli američki i svjetski mediji.

Na tom sveučilištu od ove godine studira i trenira najbolja šibenska plivačica Lucija Jurković Periša, koja živi u kampusu u kojem se dogodila pucnjava. Mlada Šibenčanka je, srećom, dobro, ali poprilično potresena.

PUCNJAVA NA SVEUČILIŠTU OHIO: Jedan napadač ubijen, najmanje osam osoba ranjeno

“Čuli smo se i jako je bila preplašena. Sve se dogodilo vrlo blizu mjesta gdje stanuje u kampusu, nekih 500-injak metara od njezinog stana. Upravo su se vratili s ručka i spremali za predavanje kad je počela pucnjava”, priča za Šibenski portal Marijan Tepić, Lucijin trener iz PK Šibenik.

Nakon što je počeo napad, nastavlja, Lucija se s nekoliko prijateljica zabarikadarala u jednu sobu.

“Zatvorile su se i naslagale stolice i ostali namještaj na vrata i čekale. Na američkim sveučilištima imaju sistem uzbunjivanjava za ovakve slučaje, pa se kad je počeo napad studenti su dobili poruke na svojim mobitelima da se sklone na sigurno i ne izlaze vani dok policija ne kaže da je sigurno”, ispričao je Tepić za Šibenski portal.

Povratak na Net.hr