VJERODOSTOJNO I DOSLJEDNO

KAD BI IMALI OBRAZ, BILO BI IH SRAM: Za skupe lijekove uplaćeno 26.500 kuna – pogodite koliko je dala Vlada

Ne samo da su ministar zdravstva i premijer izigrali svoje obećanje kako će država uplatiti u Fond za skupe lijekove onoliko koliko i građani, nego u Ministarstvu tvrde da je ‘Vlada RH je dosad pokazala visoku osjetljivost u slučajevima lijekova koji nisu na listi HZZO-a.’

Ministar zdravstva Milan Kujundžić prvo je problem skupih lijekova hladnokrvno komentirao izjavom “kako nitko nema novaca za izliječiti svu djecu”.

KUJUNDŽIĆU NIJE NEUGODNO ZBOG SRAMOTNE IZJAVE: ‘Kad se riječi izvade iz konteksta, dobiju drugačije značenje’

Nakon što se neuspješno pravdao, najavio je da je našao rješenje – skupe terapije će plaćati građani. Točnije, u prosincu je najavio osnivanje Fonda za inovativne lijekove, koji će omogućiti da inovativni lijekovi budu dostupni što većem broju pacijenata u Hrvatskoj. Ipak, obećao je i pomoć države. “Sredstva će prikupljati uplatama pojedinaca, pravnih osoba i putem humanitarnih akcija, a Vlada će sa svoje strane pridonijeti istim iznosom koliko će se prikupiti kroz donacije”, govorio je ministar Milan Kujundžić.

NADA ZA OBOLJELU DJECU: Ministar Kujundžić najavio osnivanje Fonda za inovativne lijekove

Građani su tu ideju dočekali s bijesom, osobito jer je u isto vrijeme Vlada o trošku proračuna kupovala nove mobitele.

POKLON ZA POD BOR: Država kupuje tisuće mobitela za Vladu, ministarstva, Ured predsjednice, a sve će platiti 65 milijuna kuna

Ipak, građani su još jednom pokazali solidarnost i u manje od deset dana ove godine u Fond uplatili 26.500 kuna.

Vlada je pokazala da je osjetljiva

Vlada, ‘vjerodostojno’, nije uplatila niti kune, ističe RTL. Iz Ministarstva zdravstva su odgovorili samo priopćenjem: “Sredstva će se trošit striktno namjenski i transparentno, te će o prikupljenim i utrošenim sredstvima javnost biti informirana. Vlada RH je dosad pokazala visoku osjetljivost u slučajevima lijekova koji nisu na listi HZZO-a, te će tako biti i ubuduće”.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr