IMA VAŽNU PORUKU

JURIČAN SE OBRATIO BANDIĆEVIM ZAPOSLENICIMA: ‘Znam kako se rezač etiketa sadistički iživljava na vašim zatvorenim sastancima. Crni dani su stigli!’

Juričan je gradske službenike i namještenike pozvao da mu se jave i ispričaju kako ih Milan Bandić tretira i što su sve za njega morali odraditi

Dario Juričan, redatelj i bivši kandidat na predsjedničkim izborima te gorljivi protivnik zagrebačkog gradonačelnika, na svom Facebooku se obratio “svim službenicima i namještenicima Grada Zagreba”. Juričan ih je pozvao da mu se jave i ispričaju kako ih Milan Bandić tretira i što su sve za njega morali odraditi. Napisao je da je s nekima već popio kavu i pozvao ih da se ohrabre da mu ispričaju sve i da sačuvaju ono što imaju na USB-ovima. Juričanov status prenosimo u cijelosti:

“Službenici i namještenici Grada Zagreba! Dok su vaši pretpostavljeni stvarali paralelnu strukturu vladanja, krali, uzimali postotke, zapošljavali rođake, dobivali stanove, dijelili teritorij za manifestacije i namirivali beskrajne sljedove svojih ljubavnica, od vas se očekivalo da šutite i pognete glave.

Toga bi sada bilo dosta! Gotovo je. (Da odmah bude jasno: za pročelnike i savjetnike nema oprosta grijeha, ti heroji bespogovornosti prvom zgodom odlaze, moraju platiti ceh.) Obraćam vam se osobno. Žao mi je što su vas zbog svojih sitnih kokošarskih interesa, sinekura ili veza u gradskoj skupštini izdali oni koji su vam bili zadnja nada. To su izdajice, licemjeri, raznorazni nesposobni Bernardići i njemu slične lakopotkupljive, jeftine i skupe, političke niškoristi.”

JURIČAN POSLAO ‘LJUBAVNO PISMO’ BANDIĆU: ‘Tvoja priča je završila. Kuham te i serviram narodu, neka vide koja si sitna duša…’

‘Znam kako se rezač etiketa sadistički iživljava na vašim zatvorenim sastancima’

S nekima od vas sam već popio kavu, drugi su još uvijek oprezni i komuniciraju sa mnom preko posrednika. Nadam se da ćete se odvažiti napraviti iskorak koji od vas očekujem, kako bi transfer gradske vlasti bio lakši, a vaša savjest mirnija. Znam kako se rezač etiketa sadistički iživljava na vašim zatvorenim sastancima. Ali to znamo samo vi i ja. Želim da priču kako vas se zlostavlja i ucjenjuje, vi sami ispričate.

Vaši nadređeni režu etikete i skrivaju od vas marke svoje odjeće i obuće. Sve ukradeno. Vi to sve znate i gledate već 20 godina. Gotovo je. Imam poruku za sve vas. Sve ono što ste tako marljivo tijekom godina fotokopirali, prebacivali na vaše USB stickove i nosili doma u vjeri da će vam trebati za crne dane – moram vam reći da su ti crni dani stigli. Sad je vrijeme! Ovo je prilika da prebjegnete s tamne strane.

Ja sam novi gazda grada. A Milanu Bandiću, rezaču etiketa, uzet ću – sve”, napisao je Juričan.

JURIČAN SAD OZBILJNO PRIJETI BANDIĆU: ‘Ja mu poručujem da je gotov. Napravio sam mu političku osmrtnicu!’

Povratak na Net.hr