JURIČAN POSLAO LJUBAVNO PISMO BANDIĆEVOJ ZAMJENICI: / 'Ja te Jelena razumijem. Vidiš...'

Serijal 'ljubavnih pisama' redatelj Dario Juričan nastavio je jednim posvećenim Bandićevoj zamjenici, Jeleni Pavičić Vukičević

7.7.2020.
9:43
Facebook
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Filmski redatelj, bivši predsjednički kandidat i čovjek koji želi biti Milan Bandić, Dario Juričan, na svojoj je Facebook stranici napisao "ljubavno pismo" zamjenici zagrebačkog gradonačelnika i jednoj od glavnih osoba u Stranci rada i solidarnosti, Jeleni Pavičić Vukičević. Pismo prenosimo u cijelosti.

"Tvoj posljednji uzdah

Draga Jelena, evo pratim kako si na listi Milanove stranke BM365 dobila ravno 151 junački glas, a cijela ta vaša lista u prvoj izbornoj jedinici dobila je 1,05 posto glasova. Zeznuta su došla vremena i teško je pljesnivu, Uskočkim optužnicama opterećenu robu jednog ocvalog i ofucanog iluzionista ponovo prodati. Ja te Jelena razumijem. Vraški si se trudila začepiti sa svim svojim prstima rupe na tom brodu, odnosno luksuznoj jahti koja tone.

A naradila si se moja Jelena, bome jesi. Još tamo 2000. kada je Rezač etiketa svim gradskim i županijskim podružnicama SDP-a poslao dopis da mu se članovi stranke osobno obrate ako imaju problem koji trebaju riješiti i kad je završio na ribanju kod šefa Ivice Račana, metak si popila ti, ili kako je tada objasnio Rezač etikata u nastajanju: umjesto termina 'građani', eto ta je tajnica gradskog SDP-a Jelena Pavičić zabunom napisala 'esdepeovci'.

Samo dvije godine kasnije, kad su te novinari pitali o bježanju Rezača od policije u pijanom stanju rekla si kako je 'smiješna pomisao da bi gradonačelnik pobjegao s mjesta nesreće i da bi si to uopće dopustio'. Svaka čast, pošteno si odradila svoj posao, na tebe se zbilja svaka hulja može osloniti. Vidiš Jelena, ja zapravo neizmjerno cijenim tu tvoju čmarastu odanost Rezaču, odanost koja se održala punih dvadeset godina."

'Čmarasta odanost Rezaču'

"Ali nije da te nije nagradio, gurao te k'o pročelnicu, dogradonačelnicu, a i poneka skupa, fina cipelica s bezbrojnih putovanja po inozemstvu uvijek se našla u njegovom naramku za tebe, moja Jelena. Sva sreća da mu novac nije problem. Mora da ti je jako teško palo kad su ga, nakon svog tog luksuza i kurčenja, 2014. strpali u bajbuk sa čučavcem. Odmah si organizirala prosvjed i k'o lavica se borila protiv, kako si ga tada nazvala, 'političkog uhićenja'.

Kako si ti sebi točno objasnila točke Uskokove optužnice za zapošljavanja i putne naloge, kako si objasnila da je cijeli namještaj u Bužanovoj Fendi i kako si samoj sebi objasnila tri tajna stana kojima se koristio i kojima je raspolagao? Kako si si objasnila optužnice suradnicima u procesima: Bundekfest, Cibona, Čistoća, Krašograd, GUP, Nadstrešnice, Pročistač, Robert Ljutić, Struja, Štandovi, Vrtić... Kako bih volio čuti tu tvoju moralnu kenjažu, o moja Jelena..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Vrlina je zaboravljena riječ

"Pogotovo kada sam pročitao tvoj vrli doktorat: 'Kurikulumsko oblikovanje europskih vrijednosti u obveznom obrazovanju' u kojem se baviš u poglavljima 3.1.4.3. Moralnim razvojem pojedinca, 3.1.6. Vrijednosnim fenomenima u društvu ili da te citiram: 'Vrijednosti koje su obilježja osobnosti, karakterne crte, moralne osobine, obilježja koja se prepoznaju u ponašanju i djelovanju osobe. To su obilježja koja u kontekstu vrijednosti i moralnog odgoja prepoznajemo kao vrline (danas gotovo zaboravljena riječ u hrvatskom jeziku).'

Lajkam tvoju duboku misao da je vrlina gotovo zaboravljena riječ u hrvatskom jeziku. I to baš iz tvojih moralnih usta, moja Jelena. Očekujem i tvoje memoare, predlažem da se zovu Moj posljednji uzdah i očekujem sve sočne priče o operacijama Kikaša, Kojića, Ljutića, Zdene... kako si se čupala s Lidijom Tomić za naklonost Rezača, te naročito detalje kako su se radili razni dilovi s 'vođom oporbe' u gradskoj Skupštini, Zvanetom Brumnićem. Čovjek te još danas ima na speed dialu na mobitelu.

Datum lokalnih izbora 16.5.2021. je jako blizu, a tada će Rezač etiketa moći na jedan dulji službeni put u Remetinec, a od tebe očekujem - jer vrijeme otkucava, draga moja Jelena - da poljubiš moj prsten, kao novom gazdi Grada. Ne boj se, takve moralne, iskusne i školovane kadrove kao što si ti znat ću cijeniti i upotrijebiti u sortirnici Knjižnica grada Zagreba.

Dario Juričan, gradonačelnik svemira"

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali