DRAGI MOJ LUKA KAIĆU!

JURIČAN PISAO INVESTITORU NA KNEŽIJI: ‘Omogući nam još jednu betonsku jedinicu kakvu si omogućio Mačeku, Sanaderu, Todoriću…’

Dario Juričan ovog se puta obratio Luki Kaiću, investitoru u zgradu koja bi se trebala graditi na mjestu parka na Knežiji te usput otkrio njegove veze s mnogim bivšim uglednicima i poduzetnicima bliskima Milanu Bandiću

Redatelj, bivši predsjednički kandidat i aktivist Dario Juričan obratio se Luki Kaiću, čovjeku kojeg se ranije povezivalo s obitelji Todorić, a sada je investitor u izgradnji osmerokatnice s dvije podzemne etaže na mjestu parka na Knežiji, zbog čega su se pobunili stanari, ali i struka. Juričan mu je poslao pismo podrške, s nizom detalja s kojima javnosti nije bila upoznata. Prenosimo ga u cijelosti.

“Moja potpora investitoru Luki Kaiću da napravi betonjaru nasred parkića u Knežiji”

Dragi moj Luka Kaiću!

Dokone galamdžije iz Društva arhitekata Zagreba, Udruženja hrvatskih arhitekata, Hrvatske komorw arhitekata, Udruge hrvatskih urbanista i Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata, kao i stoka sitnog zuba sa Knežije, smatraju kako tvoje novo građevinsko remek-djelo od deset etaža, a kojeg opravdano planiraš utefteriti u parkić na Knežiji, nije u skladu s duhom planskih odredbi GUP-a, temeljnog urbanističkog plana Grada Zagreba.

Ja ti ovim putem, dragi moj Luka, dajem javnu podršku da izdržiš i omogućiš nam još jednu solidnu betonsku jedinicu, nalik onima kakve si već prije omogućio Ratku Mačeku, Ivi Sanaderu, Ivanu Crnjcu, Ivici Todoriću i sijasetu drugih odličnika. To što su neki od njih u međuvremenu smještaj potražili u zatvoru, a drugi dane umjesto u dvorima koje si im izgradio provode po sudovima, nikako ne znači da su nezadovoljni tvojom gradnjom. Svako njihovo gostovanje u crnoj kronici reklama je i za tebe, dobri moj Luka.”

ZAGREPČANI SPAŠAVAJU JOŠ JEDAN PARK: Bandić na zelenoj površini želi osmerokatnicu s nekoliko podzemnih etaža

Šela fakat zna

“Očekujem da me pozoveš na gin-tonic pa da čujem i sočnu priču kako si za shopping centar Meridijan 16 preko Siget ulaganja kupio zemljište koje je prva, ‘na vrijeme’, kupila kći Željka Šelendića Šele, velikog pajde od našeg Gradonačelnika, Rezača etiketa. A Šela, dragi moj Luka, taj fakat zna! Šela je znao Rezačevoj maloj godinama besplatno rentati stan, a potom joj ga i za male pare i prodati. Znaš ti, moj Luka, kako se u ovom gradu posluje, pa nisi ti tamo neki pikzibner. Kužiš ti spiku, uvezao si se s kim si trebao pa sad jurišaš kao nosorog na parkić. Lajkam i to kako ti je pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje Dinko Bilić lake ruke omogućio lokacijsku dozvolu i kako su mu puna usta biranih riječi za taj tvoj projektić.

Samo, moj Luka, nisi nešto updejtan, Rezač etiketa je politička lešina i ja sam novi gazda grada pa očekujem za moju potporu dva stana na Knežiji. Jedan naravno ide mojoj ljubavnici, a drugi pajdi iz HDZ-a s kojim ću regulirati većinu u Skupštini, jer to nam je, kužiš, nužno da bi podržali sjajne projekte poput ovog tvog.”

ŠELENDIĆ JE USKOKU PRIJE 5 GODINA PRIZNAO DA JE DAO STAN BANDIĆEVOJ KĆERI: Zna se tko je i kako uredio stanove njegovih prijatelja

Strašna antipoduzetnička klima

“Pusti te glodavce koji organiziraju peticije (Knežija brani park) neka samo skviče, znaš da će ti u Hrvatskoj sve oprostiti osim uspjeha! Ti i takvi zavidnici kojima je nekakvo stablo draže od betona ne osjećaju ovu našu zemlju!

Zgrožen sam, dobri moj Luka, kako te tare ta strašna antipoduzetnička klima. I zato rokamo dalje, dok se osmerokatnica ne izdigne nad cijelim kvartom poput velikog Titanica koji bu tako nježno nasukan svjedočio naš uspjeh.

Dario Juričan, gradonačelnik svemira”

Povratak na Net.hr