JURIČAN IMA I FILM O NAJVEĆOJ HDZ-OVOJ AFERI: / 'Izgledaju kao patke, plivaju kao patke, a prema odluci Vrhovnog suda - nisu patke'

Dario Juričan je prije četiri godine snimio relativno nepoznat kratki film o aferi Fimi media, koji je postao aktualan nakon najnovije presude Županijskog suda u Zagrebu

15.11.2020.
10:44
Screenshot: YouTube/Pixsell
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Redatelj Dario Juričan, bivši predsjednički kandidat, čovjek koji je vodio upravni postuak jer se htio zvati Milan Bandić i redatelj filmova o zagrebačkom gradonačelniku, ali i Ivici Todoriću te Miroslavu Kutli, ima još jedan relativno nepoznati film.

Naime, prije četiri godine je napravio desetominutni videouradak o jednoj od najvećih HDZ-ovih afera - Fimi mediji. U petak je Županijski sud u Zagrebu na ponovljenom suđenju presudio Ivi Sanaderu i suradnicima te HDZ-u da su krivi i odgovorni za izvlačenje nekoliko desetaka milijuna kuna iz državnih institucija i poduzeća preko tvrtke Fimi media. Prvo suđene završilo je 2015. odlukom Vrhovnog suda da poništi ranije izrečene kazne te vrati cijeli proces na početak.

U filmu "Fimi za početnike", Juričan iznosi kronologiju cijele afere, podsjeća na glavne aktere, njihove postupke i izjave nakon uhićenja te u kontekstu cijele priče podsjeća na slavnu američku poslovicu: "Ako izgleda kao patka, ako pliva kao patka, ako kvače kao patka, onda vjerojatno i jest patka."

"Ovo je film o patkama koje izgledaju kao patke, plivaju kao patke, kvaču kao patke, a prema odluci Vrhovnog suda - nisu patke", naveo je Juričan na početku filma.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali