Play ponuda

JUNAKINJA DANA: / Svi pričaju o vozačici ZET-a koja je zaustavila promet kako bi spasila psa: 'Plakala je kao dijete'

Image
6.3.2016.
14:29
Play ponuda

Kujica Nuša za tramvajem je trčala od Kvaternikovog trga preko Vlaške, Šubićeve, Zvonimirove ulice, Glavnog kolodvora i Trga bana Jelačića. Vozačica je u razgovoru naglasila da je stekla dojam kao da se jazavčarka fiksirala za njezin tramvaj. S tim kratkim nožicama Nuša je svom snagom trčala za tramvajem, ljudi su se odmicali od nje, automobili su je zaobilazili i samo je bilo pitanje trenutka kada je netko neće uočiti i kada je završiti pod kotačima automobila.

shimmer fallback
shimmer fallback

I to se skoro i dogodilo pored Muzičke akademije na Trgu maršala Tita. To je bio Božici znak da mora krenuti u akciju. Vozačica je zaustavila promet, otvorila vrata i izjurila iz tramvaja. Nekoliko je minuta pokušavala jazavčarku prodobiti da joj priđe, a u trenutku kada joj je ona i pojurila u naručje, Kočić ju je zagrlila i unijela u tramvaj u kabinu pored sebe.

Iskopala rupu u ogradi

shimmer fallback
shimmer fallback

“Jednom sam rukom vozila tramvaj, a drugom mazila kujicu jer je plakala poput djeteta. Dala sam joj vode iz svoje čaše jer sam samo to imala u kabini”, opisuje Božica. Četveronožna suputnica s vozačicom se vozila dva kruga po Zagrebu, a u to vrijeme Kočiš je potražila pomoć na društvenim mrežama.

Vijest je brzo objavljena na društvenim mrežama i na radiju, no vlasnik se nije javljao. Kako je Kočiš morala do kraja odraditi smjenu, psa je preuzela njezina kćer Ana Marić, koja ju je odvela veterinaru na očitanje mikročipa. Tada se javio i vlasnik Igor Rogina, koju je kujicu prije 12 godina udomio iz Noine Arke.

shimmer fallback
shimmer fallback

Kako je otkrio zaigrana Nuša, koja se obožava voziti tramvajem, iskopala je rupu u ogradi dvorišta te pobjegla. Vlasnik ju je udomio kada je imala dvije godine, a bivši vlasnik ju udario sjekirom te i danas ima ožiljak na leđima. Usprkos godinama i dalje je izuzetno zaigrana i puna energije, što potvrđuje i ova pustolovina u kojoj je pretrčala pola Zagreba. Iako nikome nije jasno zašto je malena jazavčarka Nuša slijedila tramvaj, srećom zahvaljujući divnoj gesti ZET-ove vozačice vraćena je kući.

Play ponuda
Play ponuda