Play ponuda

Josipović žestoko napao Milorada Pupovca

shimmer fallback
17.8.2012.
7:20
Play ponuda

''U vrijeme kada je njegova stranka i formalno bila u Vladi, za Srbe je učinio vrlo malo, za sebe iznimno puno. To mi se, kao građaninu i predsjedniku svih građana, ne sviđa'', piše, između ostalog, u pismu koje je predsjednik Ivo Josipović uputio uredništvu tjednika Novosti, a želi da ga se u cijelosti objavi u idućem broju. Josipović inzistira da njegovo pismo izađe pod naslovom Maskenbal u režiji g. Milorada Pupovca.

Predsjednikovo je pismo reakcija na tekst tjednika Novosti u kojemu je detaljno opisana Josipovićeva uloga u bogaćenju njegova prijatelja Marka Vojkovića, čija je tvrtka Emporion, mimo ikakva natječaja, dobila posao ubiranja naknade za muzička autorska prava, te na tvrdnje urednika Novosti Ivice Đikića da on zloupotrebljava funkciju predsjednika kako bi se Srpskom narodnom vijeću, koje financira Novosti, dokinule novčane dotacije iz državnog proračuna.

''Niste naveli nijedan konkretan izvor ni podatak kojim biste potkrijepili svoju tvrdnju da ostvarujem bilo kakav pritisak na vašeg izdavača i vašu novinu. Priča o 'osveti' je besmislena i služi za zamjenu teza s ciljem da Milorad Pupovac, koji polako gubi poziciju monopolista na 'srpstvo' u Hrvatskoj, pokuša lažnim optužbama promijeniti ono što neminovno dolazi: pluralizaciju manjinske političke scene'', piše u Josipovićevom reagiranju.

Pupovac je kao političar potpuno nepotreban

Predsjednik Pupovca optužuje da zloupotrebljava novinu čiji je izdavač, ali i da je politički reketar.

''Pupovac mi je zamjerio moje negativno stanovište o izbornom zakonodavstvu koje je izrazito preferiralo njega i njegovu stranku na parlamentarnim izborima. Srećom, Ustavni je sud ukinuo nakaradne odredbe kojima je nedostajala samo fotografija g. Pupovca kao izabranog kandidata. Ukinuo je odredbe koje su nastale 'reketarenjem' tadašnjeg koalicijskog partnera čija je parlamentarna većina uvelike ovisila o g. Pupovcu'', žestok je Josipović, koji tvrdi da je Pupovac reketario sve dosadašnje vlade i ostvarivao velike financijske prihode iz proračuna. Josipović tvrdi da je dobio mnogo pritužbi u kojima mu se ''Srbi i neke njihove organizacije'' žale da Pupovac netransparentno troši novac namijenjen manjinama.

Predsjednik Josipović u pismu de facto tvrdi da je Milorad Pupovac kao političar potpuno nepotreban, piše Večernji list.

''Danas u Vladi, mimo SDSS-a, ima više Srba nego u svim mandatima u kojima je SDSS bio u vladajućoj koaliciji, čak i u Vladi. To pokazuje da se zastupljenost Srba u Vladi, uz dobru nacionalnu politiku kakvu imaju stranke Kukuriku koalicije, ponajprije SDP, može ostvariti i bez g. Pupovca i njegovih'', zaključuje Ivo Josipović.

Play ponuda
Play ponuda