Josipović ured ‘naoružao’ modernom tehnologijom

Na Pantovčaku se završavaju pripreme za dolazak novog predsjednika Ive Josipovića, s kojim dolaze i neke promjene, poput nove tehnologije, i to većinom domaće proizvodnje.

Za predsjednika Ivu Josipovića naručeno je Končarovo računalo d19 s dva zaslona i ono bi ga trebalo dočekati u uredu. Nemalu uzbunu izazvala je Josipovićeva želja da računalo ima dva zaslona, a navodno je bilo problema da se informatičarima na Pantovčaku objasni što će mu takvo što, piše Večernji list.

arti-201002160011006Za kampanje sva računala u Josipovićevu stožeru bila su pogonjena otvorenim operativnim sustavom Linux, ali u Uredu predsjednika će, baš kao i cijeloj državnoj upravi, morati rabiti Windowsov operativni sustav.

Josipović će se na Pantovčaku odreći Nokijina mobilnog telefona i početi se koristiti Blackberryjem, a njime će se služiti i većina zaposlenika Ureda. Predsjedniku je namijenjen model 9700, stoji oko 3000 kuna, a omogućit će mu da u svakom trenutku prima i šalje elektroničku poštu, a pomoću njega će moći, bude li želio, i dalje komunicirati sa svojim prijateljima na Facebooku.

Na Pantovčaku će se internetom koristiti i da bi postavili posve nove standarde u transparentnosti rada državne uprave. Josipovićevi ljudi pripremaju još neka iznenađenja na tom području, ali ih još drže u tajnosti zbog mogućih otpora, piše Večernji list.

Prethodni članak:

arti-201002160379006

Povratak na Net.hr