Play ponuda

Josipović: Sada će sve biti lakše

shimmer fallback
3.4.2010.
22:32
Play ponuda

arti-201004020335006''Nakon dogovora o arbitraži, bez obzira na njezin kasniji ishod, ostaju neka pitanja koja je lakše riješiti, poput duga Ljubljanske banke i nuklearke Krško'', rekao je predsjednik Ivo Josipović .

Govoreći o odnosima među državama u regiji i rješavanju otvorenih pitanja koja postoje među njima, Josipović je istaknuo da te probleme treba riješiti sadašnja generacija političara.

Pritom se posebno osvrnuo na odnose Hrvatske i Srbije te na svoj nedavni neformalni susret sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem u Opatiji.

''Naša je poruka bila da smo spremni razgovarati o svim pitanjima, ma kako teška ona bila, te da je više stvari koje nas povezuju od onih koje nas dijele. O nekim pitanjima možda nikad nećemo postići zajednički jezik, ali to ne smije biti razlog da ne prevladamo razlike kod drugih pitanja'', rekao je Josipović.

Na upit o odnosima s vladom i premijerkom Jadrankom Kosor, Josipović je rekao da se prevladavaju teškoće u komuniciranju koje su bile prisutne na početku njegova mandata. Potvrdio je da će i dalje ustrajati na objavljivanju popisa hrvatskih branitelja, te tražiti da se vodi računa o socijalnoj komponenti pri restrukturiranju brodogradilišta i što većoj društvenoj brizi za nezaposlene.

Prethodni članak:

arti-201004010269006

Play ponuda
Play ponuda