Play ponuda

Josipović i Dodik zajedno će odati počast žrtvama

shimmer fallback

'Ovo nije službeni posjet predsjednika Ive Josipovića Republici Srpskoj niti on to može formalno biti.

28.5.2010.
19:36
Play ponuda

U Uredu predsjednika na sastanku s novinarima najavljeno je da će Josipović u subotu sudjelovati na Igmanskoj inicijativi u Sarajevu, a nakon toga posjetit će Derventu, Banju Luku i područja u Republici Srpskoj gdje su Hrvati živjeli i odakle su istjerani.

"Sada u Republici Srpskoj živi oko 12 tisuća Hrvata, a bilo ih je oko 200 tisuća", rečeno je.

Cilj ovog puta je pomirenje i, kako se moglo čuti, Milorad Dodik, Sulejman Tihić i naš predsjednik prvi će put zajedno otići na spomenuta tri stratišta, piše Večernji list.

Program puta usuglašen je s Vladom i u predsjednikovoj pratnji na sastanku s Dodikom u Derventi bit će zastupnici iz dijaspore, predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU Vesna Pusić, ali i predsjednici stranka iz BIH koje su potpisnice Kreševske deklaracije. Na taj način demonstrirat će se državna politika RH.

Josipović će s Dodikom razgovarati o tome kako povratak Hrvata u Republiku Srpsku nije zaživio te da bi vlasti trebale osigurati održivi povratak. Nakon toga će se Dodiku i Josipoviću pridružiti Sulejman Tihić i visoki predstavnik u BIH Valentin Inzko.

Na putu u BiH Josipović će se susresti s kardinalom Vinkom Puljićemi banjalučkim biskupom Franjom Komaricom.

Prethodni članci:

arti-201004160581006 arti-201004150208006

Play ponuda
Play ponuda