ZLOGLASNIH 6+6

JOSIPA RIMAC DANAS IZLAZI NA SLOBODU: A uskoro će dobiti i ‘poklon bon’ od države – više od 200.000 kuna; ‘Sve će biti po zakonu’

Zahtjev je predala još u svibnju, a iz Vlade ne odgovaraju zašto ga do sada nisu obradili

Lidija Horvat, odvjetnica bivše državne tajnice Josipe Rimac osumnjičene u aferi Vjetroelektrane, za RTL je potvrdila: Josipa Rimac 29. rujna izlazi na slobodu.

BLIŽE LI SE ZATVORSKI DANI JOSIPE RIMAC KRAJU? U utorak joj istječe istražni zatvor: ‘Ona se osjeća dobro, čula sam da piše knjigu’

Osim slobode, od države će dobiti i prilično novca. Iako je osumnjičena za više koruptivnih djela, kao državna službenica ima pravo na šest mjeseci pune i šest mjeseci pola plaće.

Prema posljednjoj imovinskoj kartici, imala je plaću od 14.682 kune. Na to treba dodati i poreze i doprinose, pa će u konačnici koštati državu još više od 202.000 kune.

Iz Vlade i Ministarstva za 24sata su odgovorili prilično šturo.

U Zakonu nema razloga da odbiju zahtjev

“Sukladno Zakonu o obvezama i pravima državnih dužnosnika, gospođa Rimac je podnijela zahtjev za ostvarenjem prava koji je upućen Vladi. Do današnjeg dana Ministarstvo nije izvršavalo isplatu”, odgovorili su iz Ministarstva uprave i pravosuđa.

Sličan odgovor stiže i iz Vlade:

“Zahtjev je stigao u Vladinu kadrovsku komisiju te će se riješiti sukladno zakonu”.

Za odbiti zahtjev i nema baš zakonskih mogućnosti. Zakon propisuje da naknadu ne može imati onaj dužnosnik koji je pravomoćno osuđen za djela protiv slobode i prava čovjeka ili na bezuvjetnu kaznu zatvora. Također, ne može je dobiti ako je ranije postojala neka činjenica koju je prešutio Vladi, a koja bi bila prepreka imenovanju. Sva kaznena djela za koja se sumnjiči i Rimac bila su poslije imenovanja.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr