Play ponuda

Leko novi šef Sabora, potpredsjednica D. Zgrebec

shimmer fallback

Dosadašnji potpredsjednik Sabora Josip Leko u srijedu bi trebao biti imenovan na mjesto šefa Sabora, dok bi njegova kolegica Dragica Zgrebec trebala biti potvrđena kao njegova zamjenica.

9.10.2012.
13:18
Play ponuda

Pokojnog Borisa Šprema na mjestu predsjednika Sabora zamijenit će dosadašnji potpredsjednik Josip Leko, dok će u njegovu fotelju zasjesti dosad saborska zastupnica Dragica Zgrebec. Potvrdio je to predsjednik Kluba SDP-a Igor Dragovan navodeći kako će s tim prijedlogom njegova stranka i koalicijski partneri u srijedu izaći pred saborske zastupnike.

Marija Lugarić se vraća u Sabor?

Leku bi, pak, na funkcijama predsjednika Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav zamijenio dosadašnji član tog Odbora Peđa Grbin. Dragovan je objasnio i kako će se Marija Lugarić, koja je trenutno zamjenica ministra Željka Jovanovića, vjerojatno vratiti u saborske klupe. Naglasio je da je to zbog tog što je u SDP-u smatraju odličnom zastupnicom i dobrim članom tima. Kazao je kako povratak Lugarić u saborske klupe nema nikakve veze s neslaganjima u Ministarstvu znanosti te o njenom navodnom traženju da se vrati u Sabor.

Uz Lugarić, kao opcija za povratak u saborske klupe stoji i zamjenik ministrice Opačić Darko Ledinski.

Play ponuda
Play ponuda