KRITERIJI SU JASNI

JOŠ JEDNA DRŽAVA EU-A ZABRANILA ULAZAK HRVATIMA: Stavili su Hrvatsku u najrizičniju skupinu, evo i zašto

Hrvatski državljani više ne mogu ući na Cipar nakon što je Hrvatska završila na popisu najrizičnijih zemalja

Cipar je Hrvatsku, Francusku i Nizozemsku stavio na popis država najrizičnije skupine (skupina C) te od 28. kolovoza dozvoljava ulazak samo ciparskim državljanima i onima s posebnom dozvolom, piše danas Večernji list. Državljani Hrvatske tako više ne mogu na Cipar.

To je još jedna država EU-a koja je uvela najstrože mjere za sve one koji dolaze iz Hrvatske. Državljani Cipra pri povratku moraju predočiti negativni test ili napraviti još jedan na ulasku, potom se samoizolirati na 14 dana te ponoviti test 48 sati prije završetka izolacije.

TEŠKA SITUACIJA U VARAŽDINSKOJ BOLNICI: Preko noći ostali bez 25 medicinara nakon što su operirali jednog mladića

TKO, ZAPRAVO, DONOSI MJERE I KREIRA NAŠE ŽIVOTE? Plenković je okupio znanstvenike, tvrde da su nezavisni, ali glavnu riječ vodi netko drugi…

Kriteriji rangiranja

Cipar tvrdi da rangiranje država ovisi o jasnim kriterijima, reprodukcijskom broju (R0), broju novodijagnosticiranih, povećanju smrtnosti ili malom broj testiranja (manji od 2000 na 100 000 stanovnika).

Hrvatska je po podacima Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti s jučerašnjim podacima imala 65,3 novozaražena i 0,4 smrtnih slučajeva na 100 tisuća stanovnika u posljednjih 14 dana, a lošije stanje je samo u Španjolskoj (175,7 novozaraženih i 0,6 smrtnih ishoda), Malti (123,6 pozitivnih te 0,2 umrla), Luksemburgu  (94,2  novopotvrđenih i 0,5 smrti) te Rumunjskoj (86,4 pozitivnih i 3 smrtna slučaja na 100 tisuća stanovnika), piše Večernji list.

Sve o koronavirusu u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr