UDARNI LJETNI VIKEND NA CESTAMA: / Smanjuje se gužva na Dalmatini; kolona ispred Lučkog 5, a na Bajakovu 7 kilometara

Ovo je vikend koji se smatra vrhuncem turističke sezone, pa su od ranog jutra velike gužve na većini prometnica u Hrvatskoj, naročito onih koje prema Jadranu i s Jadrana prema unutrašnjosti.

29.7.2017.
8:25
PIXSELL, Davor Puklavec
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hrvatski autoklub (HAK) najavio je da će cijeli vikend biti obilježen cjelodnevnim značajnim gužvama i kolonama na cestama, graničnim prijelazima, trajektnim pristaništima i lukama kao i u blizini turističkih gradova na obali. Od ranog jutra promet je vrlo gust na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, a kolone su na autocestama A1, A3 i A4.

NOVO 14:20 HAK javlja da je i dalje vrlo gust promet na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti.

Na autocesti A1 od čvora Posedarje u smjeru Zagreba kolona je sada oko 9 kilometara, a povremeno su kolone i zastoji između čvorova Karlovac i Bosiljevo 2 te između čvorova Maslenica i Zadar 1 u smjeru mora. Pred naplatnim kućicama Lučko kolona je oko 5 kilometara, a pred Demerjem oko 1 kilometar u smjeru Zagreba.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona je oko 7 km. Prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko 6 km, a dijelom se proteže na Istarski ipsilon, dok je pred tunelom Učka u smjeru Rijeke kolona oko 1 km.

11:30 HAK javlja da je na autocesti A1 od čvora Posedarje u smjeru Zagreba kolona je oko 22 km, povremeno su kolone i zastoji između čvorova Lučko i Bosiljevo 2 u smjeru mora, a pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 5 km. Na autocesti A3 Bregana-Lipovac pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona je oko 7 km, a na A7 Rupa-Diračje pred naplatom Rupa u oba smjera kolona je oko 500 metara.

Prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko 6 km, a dijelom se proteže na Istarski ipsilon. Na Krčkom mostu kolona u oba smjera je oko 4 km, kroz tunel Učka u smjeru Rijeke kolona je oko 2 km, a kroz tunel Sveti Ilija u smjeru mora kolona je oko 700 metara. Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Žaborić, vozi se jednim trakom i usporeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

8:30 Povremene kolone i zastoji su na autocesti A1 između čvorova Lučko i Bosiljevo u smjeru mora, a pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko kilometar, na autocesti A3 Bregana-Lipovac pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona je oko pet i pol kilometara, a na autocesti A4 Goričan-Zagreb pred naplatom Sveta Helena kolona je oko 500 metara.

Na zagrebačkoj obilaznici (A3) prema naplati Lučko iz smjera Buzina kolona je duga oko tri kilometra, a na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrbovsko i Ravna Gora, na 24. kilometru u smjeru Rijeke, vozi se usporeno, zbog teretnoga vozila u kvaru.

U subotu od 4 do 14 sati i u nedjelju od 12 do 23 sata, zabranjen je promet za teretna vozila iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama: DC8 (Jadranska magistrala), DC9 (Metković-Opuzen), DC21 (Kaštel-Kanfanar), DC23 (Žuta Lokva-Senj), .pa se na tim cestama očekuje i nešto protočnija vožnja. Zabrane nema na autocestama kao niti na državnoj cesti 1, Ličkoj magistrali.

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i graničnoga prijelaza (GP) Gruškovje u Sloveniji vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom i Mađarskom, pa HAK moli sudionike u prometu za strpljenje i razumijevanje.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali