PODIGNUTA PREKRŠAJNA PRIJAVA

JOŠ JEDAN HDZ-OVAC UHVAĆEN U MULJAŽI: Gradonačelnik Gline skladištio otpad na vlastitu oranicu, a na račun mu sjelo – 45.000 kuna poticaja

U protekle dvije godine od Agencije za plaćanje poljoprivrednih poticaja primio je oko 45.000 kuna na ime svog poljoprivrednog zemljišta

Poljoprivredna inspekcija Državnog inspektorata zatražila je oduzimanje poljoprivrednih poticaja glinskom gradonačelniku Stjepanu Kostanjeviću, nakon priče koju je objavila RTL-ova Potraga, u kojoj su otkrili kako je privatna tvrtka za zbrinjavanje otpada i sadržaja kanalizacije iz Gline otpad odlagala na gradonačelnikovoj privatnoj oranici, javlja RTL.

HDZ-ov gradonačelnik Gline u protekle dvije godine od Agencije za plaćanje poljoprivrednih poticaja primio je oko 45.000 kuna na ime svog poljoprivrednog zemljišta. Državni inspektorat zatražio je da mu se poticaji više ne isplaćuju. Naime, na oranici u vlasništvu Kostanjevića Državni inspektorat zatekao je nepropisno odložen otpad i protiv njega digao prekršajnu prijavu.

Rezultat je to triju inspekcija koje su izašle na teren nakon što je RTL prije dva tjedna u Potrazi objavio snimku na kojoj se vidi pražnjenje otpada iz cisterne MC čišćenja na poljoprivrednu oranicu. Gradonačelnik jučer nije bio dostupan za izjavu. “Možete prekosutra, mislim da ga sutra i danas neće više biti”, rekli su iz ureda gradonačelnika.

PLAĆAJU TVRTKU ZA ZBRINJAVANJE KANALIZACIJSKOG OTPADA, A ŠTO ONI RADE? Sadržaj koji skupe istresaju – na njivu gradonačelnika

Što je tvrdio Kostanjević?

Kako je sam rekao za RTL prije dva tjedna, Kostanjević je dozvolio privatnoj tvrtki MC čišćenje iz Siska da na njegovu zemlju istresa, kako je potvrdio i vlasnik MC čišćenja, sadržaj septičkih jama koje su besplatno praznili stanovnicima Gline.

Ipak, nezavisnom vijećniku iz Gline, Radomiru Lončareviću, koji je snimio pražnjenje cisterne u polju, a što se i čuje na snimci, jedan od radnika je rekao da se radi o sadržaju kanalizacijske retencije, dakle ne septičkih jama.

“Najveći problem što i sama inspekcija izbjegava jer je očito da na toj čestici nalaze komadi plastike i komadi papira koji je nemoguće da se nalaze u septičkoj jami već dolaze iz kanalizacijskog sustava Grada”, poručio je Lončarević.

Pokreće se upravni postupak?

Glinski Vodovod je za čišćenje kanalizacije i zbrinjavanje otpada tvrtki MC čišćenje platio 590.000 kuna. Državni inspektorat odgovara da su im proslijeđena njihova saznanja te po službenoj dužnosti moraju pokrenuti upravni postupak.

“Do toga neće doći zato što direktor Vodovoda, gradonačenik Gline i direktor MC čišćenja su se netom prije vašeg priloga našli u gradskoj upravi Grada Gline i dogovarali što će vama odgovoriti, za to postoje svjedoci tako da to Vodovod neće pokrenuti nikada”, rekao je Lončarević.

Ni za Potragu ni za ovaj prilog RTL nije uspio dobiti izjavu direktora Vodovoda Ivice Milčića. “Ja nemam ovlasti davati bilo kakve informacije, žao mi je, kad bude direktor ovdje dođite”, poručili su iz Ureda direktora Vodovoda Glina.

Obzirom da se radi o zlouporabi poljoprivrednih poticaja od strane njezinog stranačkog kolege RTL je zamolio izjavu ministrice poljoprivrede, no iz njezinog ureda su poručili da se ona ne može miješati u rad Inspektorata. Iz Agencije za poticaje kažu samo kako je kontrola gradonačelnikovog gospodarstva u tijeku, javlja RTL.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr