SJEDNICA IDUĆI TJEDAN

JOŠ DVIJE PRIJAVE U AFERI SOBOLI: Karamarko pod teškim optužbama

Povjerenstvo za sukob interesa zaprimilo je dvije nove dojave za slučaj Soboli te su najavili da će do kraja tjedna prikupiti potrebnu dokumentaciju i odlučiti o zasjedanju. To bi se moglo dogoditi već idućeg tjedna.

Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa dobilo je dokumentaciju od svih umiješanih u slučaj Soboli, ali u međuvremenu su stigle još dvije prijave, vezane uz udjele u društvu, pa se čekaju još neki dokumenti za provjeru, piše RTL.

Povjerenstvo očekuje da će do kraja tjedna prikupiti sve potrebne papire te tada i donijeti odluku kada će zasjedati. Najvjerojatnije će to biti već idući tjedan, kada je se pred članovima Povjerenstva naći i slučajevi Ina-MOL i Soboli.

UBRZO KONAČNA ODLUKA POVJERENSTVA O KARAMARKU: ‘Predmet napreduje, obavijestit ćemo javnost’

Novi dokazi Udruge Partnerstvo za razvoj

Slučaj Soboli na dnevni red Povjerenstva početkom mjeseca stavila je Udruga Partnerstvo za društveni razvoj tražeći da se istraži sumnja po kojoj je Tomislav Karamarko neistinito prikazao stvarnu vlasničku strukturu trgovačkog društva Soboli.

Osvrnuli su se na tekst objavljen u 24sata pod naslovom “Slučaj Soboli – još 2005. je radio za Petrovića”, prema čijem nalazu je Tomislav Karamarko 2005. bio u poslovnom odnosu s Josipom Petrovićem, suvlasnikom trgovačkog društva Soboli d.o.o., a istovremeno je bio i čelnik obavještajne službe te je u to vrijeme poslovao i s Inom, odnosno s Petrovićem.

NACIONAL OPET O KARAMARKU: ‘Novi ekskluzivni dokumenti o njegovoj bivšoj firmi Soboli’

“Obzirom da navedeni dokument potvrđuje da poslovni odnosi Tomislava Karamarka i Josipa Petrovića datiraju još iz 2005. godine, tako se prilikom utvrđenja postojanja sukoba interesa u aferi Konzultantica mora voditi računa i o ovoj činjenici (da postoji trajni odnos između dužnosnika Tomislava Karamarka s jedne strane te Josipa Petrovića s druge strane)”, navodi udruga ističući kako se u društvenom ugovoru o prijenosu suvlasničkog udjela u tvrtki Soboli, a time i u svim povezanim društvima, ne vidi jasan slijed da Karamarko nije bio suvlasnik tvrtki.

Također osporavaju da Karamarko nije imao udjele u trgovačkim društvima koji se navode u ranijoj prijavi.

NOVI TAJNI UGOVORI: Jozo Petrović je novcem Ine plaćao Karamarkovu tvrtku Soboli!

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr