banner

ZANIMLJIVO

JESTE LI ZNALI DA MOŽETE NABAVITI OSOBNI RESPIRATOR? Lik iz Istre objavio oglas: ‘Očuvani su i servisirani’; Imate 25.000 kn viška?

Takvi prijenosni respiratori koriste se u kolima hitnih službi diljem Hrvatske

Najtraženija bolnička “aparatura” za vrijeme pandemije postali su respiratori koji se inače nalaze na odjelima intenzivne njege. Svakodnevno se u javnosti može čuti koliko se Covid pacijenata nalazi na respiratoru, a ono što je zanimljivo vidjeti jest da se respirator u Hrvatskoj može lako nabaviti preko malog oglasnika.

Kako piše KAportal, na Njuškalu, najpopularnijem online oglasniku u Hrvatskoj, osvanuo je oglas za prodaju ventilatora/respiratora Drager Oxyilog 2000 Plus. Cijena mu je 25.000 kuna.

KORONA PROFITERI – REKORDER U RH DIGAO MARŽU ZA 594 POSTO: Na ovim proizvodima nas najviše ‘gule’

Prodavač iz Istre u oglasu navodi da ima na raspolaganju više komada po toj cijeni, da su uređaji očuvani s malo sati rada, uredno servisirani i atestirani, s baterijom, cijevi za ventilaciju pacijenta, testnim balonom, punjačem, cijevi za spajanje s O2 sustavom, te dodatnom opremom – držačem za prijenosnu O2 bocu i torbom.

Prema saznanjima KAportala, upravo se takvi prijenosni respiratori koriste u kolima hitnih službi diljem Hrvatske. Tijekom pandemije sigurno postoji potražnja za respiratorima kada su u pitanju privatne osobe, a očito ni ponude ne manjka.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr