Slovenija nas opet ucjenjuje i prijeti

Slovenija će započeti proces ratifikacije hrvatskog prsitupnog ugovora tek kad se povuče tužba za Ljubljansku banku, poručio je slovenski zastupnik u Europarlamentu Jelko Kacin.

22.1.2013.
20:13
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Europarlamentarac Jelko Kacin je u priopćenju naveo da je riječ o političkom pitanju, koje ne mogu riješiti hrvatsko - slovenski stručnjaci Rogić - Arhar, već isključivo hrvatska Vlada.

"Nikakav pritisak od strane EU-a na Sloveniju da ratificira hrvatski pristupni ugovor ne može donijeti ništa dobro, već samo može donijeti štetu", poručio je Kacin.

U povodu rasprave o napretku Hrvatske prema članstvu u EU-u, koje je na vanjskopolitičkom odboru Europskog parlamenta predstavio češki socijaldemokrat Liborja Roučka, Kacin je naveo da je to izvješće uravnoteženo, te da će ratifikacijski postupak hrvatskog pristupnog ugovora u slovenskom parlamentu početi "čim se za to stvore uvjeti".

Američki veleposlanik u Hrvatskoj Kenneth Merten izjavio je kako se nada da će američki prijatelji Hrvati i Slovenci ubrzo pronaći rješenje za pitanje Ljubljanske banke jer "SAD očekuju da će Hrvatska postati članicom Europske unije 1. srpnja.".

Ponovio je da se Amerika ne može miješati u ovaj bilateralan problem dviju država, ali da je svima u interesu da se pronađe rješenje.

Merten je pozdravio odlazak premijera Zorana Milanovića u Beograd nazvavši to "odličnim potezom koji pokazuje volju da Hrvatska i Srbija surađuju kao susjedi".

Američki veleposlanik pozdravio je i izradu novog Zakona o strateškim ulaganjima. "Nadamo se da će to riješiti neke od prepreka s kojima se investitori susreću u Hrvatskoj. Kada govorimo o američkim investitorima najčešće se žale na nestabilnu poreznu politiku zbog koje ne mogu planirati svoja ulaganja te na birokraciju, naročito kada je u pitanju lokalna samouprava", rekao je Merten.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali