Jelko Kacin proziva Tadića na Twitter-u

Zakuvalo se na društvenim mrežama

28.2.2013.
11:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Boris Tadić i dalje sanja „svoju istinu o svojim zaslugama, pokazuje da nije napravio nikakve greške“, napisao je na Twitter-u Jelko Kacin, izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, povodom sastanka počasnog predsednika DS Borisa Tadića s predstavnicima liberala, kojima i Kacin pripada u EP u Briselu.

Slovenački političar nije želeo da objasni i potkrepi svoju žestoku prozivku bivšeg predsednika Srbije, istakavši da je napisao sve što ima da kaže, a ni Boris Tadić nije hteo za naš list da zvanično komentariše Kacinove tvrdnje.

Jelko Kacin se na Twitter-u, između ostalog, zapitao „koliko će se još Tadić protiviti članstvu socijalista Ivice Dačića u Internacionali“ i ističe da Tadić nije rekao istinu tvrdnjom da „Kacin kuca na otvorena vrata, Dačića sam ja promovisao“. „Malo morgen! Boris je pred poslednji kongres DS odleteo u Južnu Afriku da bi blokirao Dačića! Lagati u EP nije lepo!“, napisao je Kacin.

On, takođe, otkriva da je pitao Tadića za ulogu Milice Delević u narednim fazama puta Srbije ka EU. „Pitao sam Tadića da li će Milica Delević iz DS dobiti zapaženiju i odlučniju ulogu u procesu pridruživanja Srbije EU? Šta je meni? Ućuti!“, ističe Kacin.

Ocenjujući Tadićevu retoriku, on navodi da je došao do izražaja njegov ego: „Ukoliko niste znali: Boris Tadić je u stvari primorao vladajuću koaliciju da nastavi njegovu viziju i rad! Opet njegov EGO-EGO!

Izvestilac EP za Srbiju je na Tviteru komentarisao i kako „tokom kohabitacije predsednika Tadića s premijerom Koštunicom nije bilo saradnje s Haškim tribunalom“, a da se „posle promene vlade pojavio Karadžić“.

Simić: Tadić pokrenuo pozitivne procese

Prema mišljenju Predraga Simića, predsednika Foruma za međunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji, bivši srpski predsednik je „nesumnjivo tokom svog mandata imao i ozbiljne greške, ali i zasluge, pre svega kada je reč o približavanju Srbije EU“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kacin s puno strasti komentariše Tadića, što nije dobro činiti prilikom ocenjivanja nečijeg dela. Činjenica je da su tokom njegovog mandata pokrenuti pozitivni procesi, zahvaljujući kojima je Srbija dobila beli šengen i postala kandidat za članstvo u EU“, smatra Simić.

Seška Stanojlović, spoljnopolitička novinarka, kaže za Danas da Jelko Kacin „u poslednje vreme daje veoma neobične izjave, koje su primerenije članovima aktuelne vladajuće koalicije u Srbiji nego jednom predstavniku EU“.

Stiče se utisak da se Kacin umešao u unutrašnju kampanju koji pojedini vode protiv Borisa Tadića. Neobično je i nemoralno to što on zanemaruje značaj hrabrih poteza koje je Tadić povlačio u veoma ograničenim okolnostima“, zaključuje Stanojlovićeva.

Krstić: I u Sloveniji ima glupih

Na Kacinove reči na Twitter-u ništa manje žestoko reagovao je Tadićev bivši savetnik Nebojša Krstić.

"Po (američkom državnom sekretaru) Džonu Keriju, u Americi svako ima pravo da bude glup. Po tvitovima Jelka Kacina, ima i u Sloveniji", naveo je Krstić.

Prema rečima Krstića na Tviteru, "neko u EU je zaključio da nam ucene datumom i Kosovom nisu dovoljna kazna i onda se dosetio da pošalje Jelka Kacina".

"Malo nam je kontroverznih biznismena, nego imamo Jelka Kacina, kontroverznog izvstioca EP", naveo je, pored ostalog, Krstić na Twitter-u.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali