ŠEFICA UDRUGE UGOSTITELJA O POTPORAMA / 'Kafići u Zagrebu imaju pad prometa od preko 55%, zamislite kako je u ostatku Hrvatske . Molimo Vladu da budu fer'

'Mi smo svoje stavove rekli, rekli smo koliki je pad prihoda, te da nam nije jasno da su mjere pomoći sektoru dovedene u pitanje'

1.9.2021.
16:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Unutarnji dijelovi kafića danas su, nakon devet mjeseci, ponovno otvorili svoja vrata, no sretni ugostitelji svejedno ne očekuju veliki promet s obzirom na epidemiološke mjere i rad koji će biti ograničen.

"Zasad su ograničenja tu, mi smo se obvezali poštivati epidemiološke mjere. No treba znati da mi ne možemo raditi u punom kapacitetu", rekla je za N1 Jelena Tabak, predsjednica Nacionalne udruge ugostitelja.

Zagreb bilježi pad od preko 55 posto

Također, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović jučer je najavio smanjenje državnih potpora sektorima koji su ostvarili dobre poslovne rezultate, kao i nastavak potpora onima kojima su one i dalje prijeko potrebne.

"Ono što sada možemo reći da vidimo kao najizloženije, to su oni sektori koji su vezani za izrazito velika okupljanja, organizatori sportskih, kulturnih događaja, event industrija, putničke agencije. Ostali sektori koji rade u punom kapacitetu, omogućeno im je što zbog dobre turističke sezone, što zbog dobrih ekonomskih pokazatelja poslovna aktivnost je slična pretpandemijskoj, promatramo da njima potpora države nije nužna i stoga ćemo ići u smanjenje potpore države tamo gdje nije najnužnija", rekao je Aladrović.

Što se poslovanja ugostitelja tiče, Tabak kaže: "Primjerice, Zagreb bilježi pad od preko 55 posto u poslovanju caffe barova, a možete misliti kako je u ostatku kontitnentalne Hrvatske. Kolegama su mjere pomoći izuzetno potrebne. Rečeno je da će sastanak o potporama biti ovaj tjedan i nadamo se da ćemo do kraja tjedna imati konkretne informacije. Mi smo svoje stavove rekli, rekli smo koliki je pad prihoda, te da nam nije jasno da su mjere pomoći sektoru dovedene u pitanje. Molimo da budu fer kao što su bili prema drugim sektorima."

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali