JE LI OVO NJEZIN KRAJ? / Jelena Pavičić Vukičević zamrznula zastupnički mandat: Kao razlog je navela osobne razloge, a sada se postavlja samo jedno pitanje

Stranački kolege uvjereni su da je ovo nije konačan odlazak Pavičić Vukičević iz politike jer je zamrznula mandat na samo šest mjeseci, no smatraju da se sasvim sigurno neće kandidirati za predsjednicu stranke

17.10.2021.
11:08
Zeljko Hladika/PIXSELL

Nekadašnja zamjenica Milana Bandiča, bivša v. d. gradonačelnica Jelena Pavičić Vukičević zamrznula je, iz osobnih razloga, mandat gradske zastupnice 13. listopada na šest mjeseci, piše u nedjelju Jutarnji list. Stranku rada i solidarnosti vodit će do unutarstranačkih izbora u prosincu.

Pavičić Vukičević će u Gradskoj skupštini zamijeniti politički tajnik stranke Nenad Predovan.

Stranački kolege uvjereni su da ovo nije konačan odlazak Pavičić Vukičević iz politike jer je zamrznula mandat na samo šest mjeseci, no smatraju da se sasvim sigurno neće kandidirati za predsjednicu stranke jer, kako navode, ne bi imalo smisla da se povlači iz politike, ne sudjeluje u radu Skupštine i onda se odjednom kandidira za predsjednicu. Sasvim je izvjesno da će vodstvo stranke preuzeti netko drugi.

Član Predsjedništva stranke Ivica Lovrić je kazao je da ne zna koji su osobni razlozi zamrzavanja mandata Pavičić Vukičević te da bi unutarstranački izbori trebali završiti do polovine prosinca na svim razinama. ''Ona je zamrznula mandat na šest mjeseci, što znači da nije odustala od politike, ali osobne razloge nisam propitivao. Ne znam hoće li se kandidirati, nije bilo govora o tome, ima još vremena, a sasvim je sigurno da će biti više kandidata'', poručio je Lovrić.

Ima li stranka uopće budućnost nakon smrti Milana Bandića?

Lovrić tvrdi da budućnosti ima te ističe da imaju oko 6 tisuća "vrlo aktivnih" članova, pet skupštinskih mandata te da participiraju u vlasti u Zagrebačkoj županiji i Velikoj Gorici.

''Stranka ima dobru poziciju jer, osim pet zastupnika, imamo 22 vijećnika u Vijećima gradskih četvrti, jedno vodi naš čovjek. Imamo i 140 članova u Vijećima mjesnih odbora'', rekao je Predovan.

Predovan govori da će se stranka fokusirati isključivo na Zagreb i županiju gdje su ostvarili dobar rezultat.

''Ne možemo nagađati tko će se sve kandidirati, ali Jelena ima zaista snažnu potporu u stranci, imala je prije i nakon izbora, sjajno je vodila kampanju i zahvaljujući tome imamo ovaj rezultat. Ima punu potporu članstva, a hoće li se i kandidirati, ne znam'', izjavio je Predovan.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali