VRŠITELJICA DUŽNOSTI

JELENA PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ: Do lokalnih izbora preuzima upravljanje Gradom; Uvijek je bila uz Bandića

Upravljanje Gradom Zagrebom do lokalnih će izbora nakon smrti gradonačelnika Bandića preuzeti njegova zamjenica, Jelena Pavičić Vukičević

Premda je preminuli zagrebački gradonačelnik Milan Bandić imao dvije zamjenice, Jelenu Pavičić Vukičević i Oliveru Majić, upravljanje Gradom do lokalnih izbora preuzet će Pavičić Vukičević. Za razliku od Majić koja je tek nakon prošlih izbora izabrana za dogradonačelnicu, Pavičić Vukičević je uz Bandića od početka njegove političke karijere. Pavičić Vukičević je 46-godišnja profesorica komparativne književnosti.

ZAGREB ĆE DO IZBORA VODITI JELENA PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ: Uz Bandića je od početka njegove karijere, a bila je i pročelnica

Uz Bandića od početka njegove karijere

Kada je Bandić prvi put izabran za gradonačelnika bila je tajnica zagrebačkog SDP-a i zastupnica u Gradskoj skupštini, piše Dnevnik. Saborska zastupnica postaje tri godine kasnije, 2003. godine, a 2008. godine pročelnica Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport. Zamjenica gradonačelnika prvi put postaje od 2009. do 2013. godine. Uvijek je bila uz Bandića, a kada je pritvoren ostala je na “njegovoj strani” organizirajući čak i prosvjede podrške. Svojevremeno je bila i predsjednica kluba Bandićevih zastupnika.

Zamjenicom gradonačelnika po drugi put postaje 2017. godine na lokalnim izborima, a ujedno je i potpredsjednica Stranke rada i solidarnosti. Ovaj mandat provela je “u sjeni” te nije bila toliko aktivna kao u ranijim mandatima.

U ime svih suradnika danas se kroz suze oprostila od bivšeg šefa, u emotivnom obraćanju javnosti. “Hvala svima koji su izrazili sućut, svi ožalošćeni mogu se upisati u knjigu žalosti u poglavarstvu od 12 sati. Nikada nećemo zaboraviti što je uloga gradske uprave. Izgubili smo prvoga od nas. On je živio i umro za ovaj grad, a onaj koji je bez grijeha, neka baci prvi kamen”, rekla je.

BANDIĆEVA ZAMJENICA: ‘Kritičari će reći da je imao pogrešaka, ali tko je bez grijeha, neka baci prvi kamen; Hvala velikom čovjeku’

Povratak na Net.hr