U emisiji Nedjeljom u dva, voditelju Aleksandru Stankoviću, bivši predsjednik otkrio je tajnu svog mladolikog izgleda. Bez obzira na godine, 77-godišnji Mesić kaže da ima dinamičan život, i to zbog tretmana pomlađivanja na koje ide jednom tjedno.

Mesić kaže kako nije iznenađen postojanjem korupcije u državnim tijelima, ali je, kao je rekao, volumenom te korupcije.

U vezi sa Sanaderom znao je da se "iza brda nešto valja", ali nije vjerovao da je to u baš tolikom obimu.

"Kriminal je funkcionirao tako što su postojale dvije linije zapovijedanja - s jedne strane NATO, EU, borba protiv kriminala i korupcije, u skladu sa standardima, a s druge Sanader koji sa svojim komesarima u državnim institucijama razgovara jedan na jedan", kazao je Mesić. Smatra da s protiv Sanadera se ne vodi politički progon.

Iznenadio ga je kao je Sanader završio političku karijeru, tim više što se prikazivao kao praktični vjernik.

Na pitanje jeli riječki tajkun Robert Ježić financirao i njegovu izbornu kampanju, Mesić je odgovorio: "Nisam siguran".

Bivši predsjednik je birao riječi govoreći o premijerki Jadranki Kosor. Rekao je kao je njen legitimitet djelomičan, jer nije potvrđen na izborima, ali da će dobiti priliku na rekonstrukciji Vlade.

Na pitanje može li se Kosor riješiti ljudi poput Vladimira Šeksa, Božidara Kalmete i Darka Milinovića,koji su u javnosti negativno percipirani, kazao je da se može riješiti svakoga ako bude vodila principijelnu politiku te ako to prepozna hrvatska javnost.

Vezani članci:

arti-201009150062006 arti-201010050657006