JEDNOJ GRANI GOSPODARSTVA PRIJETI NESTANAK: / 'Posljedice su katastrofalne, europski novac ne pada s neba!'

Image

Prijevoznici su pred kolapsom: 'U sljedećim mjesecima možemo očekivati nestanak jedne grane gospodarstva'

28.8.2020.
21:50
Play logo

Ivana Matić, osnivačica i direktorica branda za žene u biznisu Women in Adria te jedna od čelnih osoba Udruge Glas poduzetnika, rekla je za N1 da su sada neke grane gospodarstva pred kolapsom, a riječ je prvenstveno o prijevoznicima koji imaju pad između 90 i 100 posto.

"Za njih se nije uspjelo pronaći rješenje za moratorij... U sljedećim mjesecima možemo očekivati nestanak jedne grane gospodarstva", rekla je Matić, dodavši kako je i event industrija u problemima. Dok su mnoge države smanjile PDV, Matić upozorava da Hrvatska po tom pitanju nije učinila ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GLAS PODUZETNIKA PROZIVA BEROŠA: /

'Dokažite da su teretane centri zaraze, taj sektor ne poznaje ni jedan slučaj i drže se svih preporuka'

Image
GLAS PODUZETNIKA PROZIVA BEROŠA: /

'Dokažite da su teretane centri zaraze, taj sektor ne poznaje ni jedan slučaj i drže se svih preporuka'

Katastrofalne posljedice zatvaranja teretana

Ne slaže se ni s odlukom zatvaranja svih teretana i fitness centara u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Smatra da bi se kazniti trebali samo oni koji ne poštuju propisane mjere. "Smatramo da se treba raditi i poštivati mjere, a oni koji ih ne poštuju moraju snositi posljedice."

Udruga Glas poduzetnika traži da se nadoknadi trošak za zaposlene zatvorenim fitness centrima. "Nije rješenje da se zatvara sve fitness centre. Posljedice su katastrofalne", poručila je.

Čekaju se potpore za srpanj

Nisu svi poduzetnici dobili državne potpore za srpanj, još uvijek se radi na ocjeni zahtjeva, rekla je, dodavši da poduzetnici ne očekuju stalnu potporu države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne očekujemo da nas država stalno financira. Poduzetnici očekuju olakšanje poslovanja. Primjerice, da se početnike izuzme od zakona o doprinosima - taj zakon očekuje da poduzetnik koji još nema prihode doprinosi državnom proračunu. Očekujemo da se prvo razmišlja o malim i mikro poduzetnicima koji čine većinu gospodarstva", rekla je Matić za N1

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

"Europski novac ne pada s neba. Očekujemo bolje razumijevanje potreba mikro i malih poduzetnika. prioritet bi trebao biti na maksimalnom rasterećenju gospodarstva, da imamo što više tvrtki, da što više zarađuju i što više uplaćuju u državni proračun. Došli smo do zida, moramo napraviti reforme i u javnom sektoru, da postanemo država koja potiče i promovira poduzetništvo jer ćemo se jedino tako izvući iz ove krize", poručila je Ivana Matić za N1.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo